За жената вниманието и грижите от страна на мъжа са по-важни от секса

Отношенията с любимия човек за жената означават много повече, отколкото секса. И мъжете, които не обръщат внимание на дребните неща, важни за жената, могат да я изгубят, твърди публикация в Psychology Today.

Проявата на невнимание от страна на мъжа може да се срещне в най-обичайните битови ситуации като задържането на отваряната врата, подаването на ръка или плащането на сметката в ресторанта.

Данните от проведените анкети показват, че на 91% от жените се харесва, когато мъжът им подава ръка. Мъжете пък с удоволствие проявяват тази елементарна вежливост, макар че 95% от тях твърдят, че го правят не само поради личните си качества на джентълмен, а от желанието да се полюбуват на извивките на фигурата на преставителките на прекрасния пол.

Мнението за плащането на сметките в ресторанта е различно. Само 40% от мъжете смятат за нормално да платят за своята дама и само 22% от жените смятат това за напълно естествено.

Психолозите заявяват, че често мъжете не могат да разберат защо проявата на внимание при подаването на ръка при слизане от автобус или кола означава за жената много повече, отколкото вечерята за тяхна сметка.

За жените най-важна е проявата на внимание и грижа към тях, а за мъжете - чувството за собствена финансова самостоятелност, е заключението на специалистите и тази тенденция се засилва с напредване на възрастта. 42% от хората над 65 години смятат за напълно нормално мъжът да плати в ресторанта за своята дама. На това мнение са само 39% от младите мъже и жени на възраст от 17 до 24 години.

zdrave.bg