Вашият парфюм?

Ароматите обикновено се избират интуитивно, те отразяват вътрешното ни състояние, говорят за това как се възприемаме или какви бихме искали да бъдем. Всички аромати могат да се класифицират и условно да се отнесат към една от следните групи.
Ето какво говори за вас всяка една група:

- Цитрусови аромати
Тези, които предпочитат цитрусовите аромати, се отличават с добра организираност и дисциплинираност. Те обичат да планират всичко до най-малките детайли и се стремят към съвършенство.

- Плодови аромати (френско грозде, малина, праскова)
Поклонниците на плодовите аромати обичат шумните компании, непредсказуеми са, умеят да работят по нареждане и се поддават на леки провокации.

- Флорални аромати на бели цветя (лилия, фрезия, гардения, жасмин)
Ако използвате аромат от тази група, то вие сте човек, с когото общуването е лесно и приятно, надежден и верен приятел със силно изявен естетически вкус.

- Флорални аромати букет от цветове (роза, жасмин)

Вие обичате да украсявате и разнообразявате живота на околните, добър домакин сте и страстен колекционер.

- Дървесни аромати (сандалово дърво, кедър)
Поклонниците на дървесните аромати се отличават с елегантност и сдържаност, вярност на традициите, добри знания и начетеност. Те са спокойни и не губят самообладание в трудни ситуации.

- "Зелените" горски аромати (листа, треви, сено или утринна роса)
Любителите на свежите аромати се увличат по спорта и следователно следят за своята фигура.

- Океански или морски аромати (морски водорасли, реки, дъжд)
Не е изключено любителите на тези аромати да се боят от затворените пространства и затова така успокояващо да им влияят ароматите на безкрайните морски пространства. Те не обичат излишните украшения и се отличават с минималистичен стил в обличането.

- Свежите "въздушни" аромати  (свеж въздух, високопланинска атмосфера)

Поклонниците на тези аромати се стараят да са част от колектива. Като правило те живеят в града, но обичат да се разхождат из природата. На тези хора им се отдава да достигнат хармонията между селския и градския начин на живот. Една отличителна черта е увлечението им по модните новини.

- Кулинарни аромати (смокиня, ориз, сирение, чай, кафе, уиски, вино, шампанско)
Какво "говори" за вас такъв парфюм? Класа, стил, секс. Любителите на тези аромати се отличават с неудържима смелост, одухотвореност и често самовлюбеност.

- Кожени аромати
Като правило ароматите с оттенъци на обработена кожа се използват от мъжете-учени, космополити и изследователи.