Flawless - Робърт Дениро

Снощи в късните часове гледах филма Flawless. Един неизвестен (поне на мен) филм с Робърт Дениро. Понеже наскоро започнах да си правя колекция с най-добрите му филми, естествено попаднах и на този и реших да го гледам. Партнира му Филип Сеймор Хофман (санитарят от "Магнолия", журналистът от "Червения дракон", лично аз преди време го бърках с Винсент Онофрио, доста си приличат). Режисьор е Джоел Шумахер (известен като царя на екшъните "Батман завинаги", "Батман и Робин", "Телефонна кабина", "Тайгърленд", но също и с класики като "8мм" и "Линия на смъртта"). Като сюжет филмът не е никак оригинален. Това, което си струва да се види е актьорската игра на Дениро и Хофман. Дениро за пореден път доказва, че става не само за гангстерски персонажи - в този филм се възстановява от инсулт и почти нищо не му се разбира на говора, защото е парализиран (трудност на ролята подобна на тази на пациента в "Пробуждане" с Робин Уилямс). Филип Хофман е в ролята на гей. Ако не ви понасят филми като "Клетка за птици" (т.е. ако страдате от тежка форма на хомофобия), по-добре не го гледайте. Иначе бих казал, че Хофман се справя перфектно с ролята и дори е по-добър от гей-партньора на Робин Уилямс в "Клетка за птици". Самият Дениро в началото на филма откровенно не понася гейовете, докато към края дори започва да проявява разбиране към проблемите им.

Като цяло филмът е с привкус на драма, макар че има и доста забавни моменти, актьорският състав се справя перфектно, дори поддържащите роли.

Ако човек е фен на Дениро, харесва "Клетка за птици" и "Пробуждане" и не държи на оригиналния сценарий, би изгледал филма с удоволствие.