ЗА МАЛКАТА СМЕЛОСТ

Пулу Куелю казва, че всеки ден ни се дава, за да се опитаме да променим нещата, които ни правят нещастни.

Мога да допълня, че смелостта не винаги крещи. Понякога тя е тихият глас, който ни казва в края на деня: "Утре ще опитам още веднъж".

Миналата седмица изтече в миг. Случиха се неща, които ме караха да летя радостно до небесета. Случиха се и неща, които ме изплашиха сериозно. Наказах в името на екипа.
Помогнах на човек, който отдавна ме молеше за помощта ми.

И сега се питам: През тази седмица какво ще продължа да опитвам отново и отново, въпреки невярата - моята и на другите, въпреки страха, че усилията може да са напразни?

  • Ще се опитам да отбележа гол в един мач с един мастодонт, когото всички считат за непобедим като организация. Мачът е позиционен вече трета година и през това време усетих доста пробойни в системата му. Е, може и аз да си го получа, но това си влиза в правилата.

 

  • Ще подкрепя колега за когото всички мислят, че е последен в класацията, а аз чувствам, че в него има потенциал.

 

  • Ще приключа успешно операция, за която всички мислеха, че е обречена, а аз направих ход от който всички участници спечелиха. Допълнителният бонус беше урокът, който дадох на две млади лъвчета, които искаха целият свят да е в нозете им тук и сега. А той е: "Постъпвай с другите такак, както искаш те да постъпват с теб". Не че това винаги работи, но при дългосрочен хоризонт резултатът винаги е положителен.

 

  • Е, и ще започна един проект, за който мнозина считат, че е поредната авантюра. Абе и аз мисля малко така, но през последните години авантюрите граничещи с щуротия се оказаха едни от най-успешните ми операции.

    А вие какво ще опитате отново и отново през предстоящата седмица?