"Уважение и неуважение" - подарък от Фондация БНП Париба България

Скъпи учители,

Вашият интерес към първата книжка от поредица „Философски закуски” – „Насилие и ненасилие” – ни вдъхна увереност, че нашите усилия да направим първите стъпки в едно гражданско образование не са безсмислени. Заедно със своите приятели и съмишленици от Фондация БНП Париба четохме с радост вашите реакции – и видяхме колко много учители не искат да чакат бавните и трудни промени в програмата, а правят онова, което чувстват като най-добро за децата си (да, и класната на дъщеря ми не казва „учениците ми”, а „децата ми” J).
Затова Фондация „Париба” реши да подкрепи и втората книга от поредицата, „Уважение и неуважение”. Благодарение на тяхната помощ цената на книгата в България поначало е наполовина на тази в Западна Европа, а 100 бройки ще бъдат изпратени безплатно на учители от страната (пощенските разходи са за сметка на издателството).

Вярваме, че тази книга е изключително важна, защото поставя въпроса за самоуважението като вътрешен коректив, за зачитането на човешкото у всеки, за търсенето на точната дистанция… и за разликата между подчинение и уважение. Мислим, че тя може да бъде добра основа за дискусия, защото повдига важни въпроси по същия непринуден и забавен начин.

Моля всички желаещи да получат книгата да пишат адреса си в коментар под този постинг (така че да можем лесно да преброим и копираме първите сто адреса). Към колегите от София отправям покана да заповядат в събота на премиерата на книгата, която ще бъде под формата на истинска философска закуска в Детския отдел на Столична библиотека, от 12 часа.

Благодаря на всички, бройките са запълнени. Хубава вечер! списък на учителите.doc