Радини вълнения /не по Вазов/

Тая сутрин се запитах какво, аджеба би си помислила примерно баба Рада, пенсионерка от с.Долно Уйно, Кюстендилско, ако беше станала късно като мен/около 7ч./ и ако вместо да се юрне да дои козичката и да шъта из къщи, си беше пуснала телевизора, за да види "новините"- примерно по Нова ТВ?

Първо баба Рада щеше да чуе от г-н Коритаров, че във вестниците пишело, че онова хубавото яко момче Бойко Борисов поискал от социалния ни президент Георги Първанов 100 милиона лева за София. Щото иначе - прави партия и влиза в политиката! Сиреч - стягай си Гоше багажа от президентството и бегай да четеш лекции по щатските университети!

Брей, лоша работа! - би си казала баба Рада.

В друг вестник пък пишело, че вчера президентът Георги Първанов смъмрил правителството, че не е социално като него, ами си кара както знае и не си изпълнява обещанията. А пък нашия Сергей отвърнал- ами то ние искаме, ама нали сме коалиция и не става!

Брей, изпокараха се нашите момчета, а какви убави неща ни обещаваха преди изборите...-ще въздъхне баба Рада и пак ще се загледа.

В трети вестник, някъде толкова навътре из страниците, че дори чевръстата асистентка на Коритаров- Лора Крумова се затрудни докато го открие, пишело, че полицията още не е намерила убийците на двете сестри. Какво прави тогава полицията? - пита Коритаров.

Брей, нищо не прави тая пуста полиция - ще се затюхка и баба Рада...

Ще погледа още малко баба Рада, а после - отвратена от лошите новини и уплашена за утрето си, ще щракне копчето на телевизора и ще сложи тенджерата с бобеца на циганската печка.

Представихте ли си го? Добре!

Ама криво сте си го представили, скъпи ми читатели! И ще ви кажа защо.

Ами, защото в с.Долно Уйно, Кюстендилско, ако снегът не е скъсал жиците и има ток, Нова ТВ не се лови със сигурност. А баба Рада едва ли има пари да плаща за кабелна телевизия. Вярно - сапунени сериали, колкото щеш по кабеларката, ама с тая пенсия от 65 лева - какво по-напред? А пък и на село винаги има за какво да се плаче - не ти трябва ни Изаура, ни Игнасио да те разревава.

Няма да чуе баба Рада и как поредният зрител, добрал се до ефира размаза с думи ДУПЕтатът, който малко по-късно говореше за грижи за децата и семейни ценности. Та този зрител в прав текст каза, че политиците са си създали един въображаем свят, в който си живеят само те и не ги е еня за обикновените граждани на България.

А аз ще добавя, че в този техен свят няма място нито за мен и вас, нито за отрудената и смачкана от живота баба Рада от с.Долно Уйно, Кюстендилско.

Е, до кога ще ги търпим?