Кой ще осъди министър Петков за разгласяване на държавна тайна!?


В последните седмици станахме свидетели на една гнусна кампания по очерняне името на един известен български журналист.
Сценарий, който се повтаря до втръсване в последните 16-17 години демокраДция...
Става въпрос за предприетата лично от Министър Румен Петков и подчинените му служители в МВР кампания за окепазяване на журналиста в Нова ТВ Георги Коритаров.
Не знам колко от вас са гледали тази сутрин изявлението на г-н Коритаров по НТВ, но аз го гледах с голям интерес, а след това и го дослушах по радиото на път за работа.
Преди да продължа, искам да кажа личното си мнение за Георги Коритаров именно в качеството му на журналист .
Докато работеше в БТВ почти не съм гледал анализите му, тъй като бяха в неудобен за мен час. Откакто започна работа в НТВ следя редовно сутрешния блок и от чутото там достигнах до извода, че г-н Коритаров е доста обективен, за да не кажа най-обективния журналист правещ политически анализи, който съм виждал в наша телевизия.
Казвам това, въпреки, че на моменти не ми харесват прекалено резките му въпроси към някои от събеседниците му, което води до тотална загуба на говор у опонентите му :)
Но пък ми харесва как умее да "пържи" на бавен огън и измъква неудобни признания от маститите ни оядени с власт и привилегии политици, които рахатясват и говорят нищо незначещи думи по останалите телевизии.
Мисля, че НТВ удари джакпота с привличането му на работа.
А сега ще ви кажа мнението си за човека Георги Коритаров, дооформено и от днешното му пространно изявление.
Георги Коритаров е смел, честен и доблестен човек! За работата му за българското разузнаване г-н Коритаров следва да бъде поздравен. Особено за работата му по линия на Югославия!
И тези от вас, които са следили внимателно изявлението му са забелязали, че г-н Коритаров в изявлението си спомена само имената на починалите си сътрудници. 
Малко са хората, които биха се защитили така открито и аргументирано, след като са очерняни в такава- сигурен съм - организирана от властимащите медийна кампания.
Не ме интересува какъв е бил конкретния повод за нея, но явно журналистът Коридаров много здраво е настъпил някой от управляващите по старателно скрит мазол!
За което го поздравявам!
Искам да попитам г-н Главния прокурор на Република България и Министър-председателя дали ще предприемат мерки за привличането към наказателна отговорност на лицето Румен Петков- понастоящем министър на вътрешните работи за извършено от него престъпление против информацията, представляваща държавна тайна?
И ще цитирам чл. 357, ал. 1 от Наказателния кодекс, за да ги подсетя какво предстъпление е извършил министъра:
Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Ясно ми е, че нито този министър, нито някой друг властимащ няма да бъде наказан според закона. Както не беше наказан и бившия външен министър Стоян Ганев за подобно, ако не и по-тежко престъпление.
Само че властимащите не разбраха, че вече е 2006 година, че демократизацията въпреки съпротивата им е един необратим процес и че ние като избиратели можем да ги накажем - със следващата бюлетина, на следващите избори!
Вчера четох, че българското разузнаване е пуснало обяви за набиране на нови служители.
И ми е чудно кой би работил за разузнавателна служба, която разкрива бившите си служители за сметка на временни политически дивиденти?
Отговорът го знаете всички!