Рим - столицата на Света - 4 част

Ето, че днес, с известно закъснение, за което се извинявам, продължавам разказа си за Рим.
.......
Когато човек излезе от Колизеума и погледне наляво, не може да не види внушителната арка, която се извисява на по-малко от сто метра.
Арката на Константин е построена през 315 г. от гражданите и Сената на Рим в чест на победата му над Максентиус в битката при Понте Милвио през 312г.


Белият мрамор на внушителната арка е изящно декориран със сцени от битката и е грехота който и да било турист да не се щракне за поколенията пред нея!
След като се полюбувах на гледката наоколо и на суетенето на постоянно щъкащите и щракащи с фотоапарати туристи, продължих нататък и разгледах набързо развалинита на Форума - бившия център на цивилния и икономически живот на древния Рим. 
По-нататък хвърлих един поглед и на Пиаца дел Кампидолио, направена по проект на великия Микеланджело и излязох на гърба на монумента Витториано - изграден в чест на Виктор Емануил ІІ - първия крал на Италия.
Този внушителен паметник в гръцки и латински стил - може би един от най-красивите и внушителните, които съм виждал е строен в продължение на 50 години - започнат е през 1885г. и е изграден изцяло през 1935г.
Част от паметника е и мястото, където гори Вечният огън - в памен на загиналите в Първата световна война
3 .... 5