Секциото - понякога неизбежно...

Смятам да си оперирам очите през лятото, с лазер, за да коригирам късогледството,което ме мъчи вече близо 13 години :) Та ходих на няколко консултации с лекар по този повод и ми казаха, че операцията по всяка вероятност ще бъде успешна (моето късогледство не е наследствено, а причинено от лекар веднага след раждането ми) но ме предупредиха изрично и проведохме дълъг разговор по повод евентуалните ми бъдещи раждания - казаха ми, че трябва да родя задължително със секцио защото:

1. След лазерната операция какъвто и да е напън ще завърши с възвръщане на диоптрите които съм имала преди, дори увеличени...
2. Очите ми са толкова слаби, че при напъване ще се получи отлепяне на роговицата и ослепяване..

Да си призная малко се поуплаших, но от друга страна.. винаги съм искала да раждам със секцио - не смятам, че е по-травмиращо от обикновеното раждане, дори и да има после период на възстановяване - при обикновеното раждане има дори повече разкъсвания, шевове, вътрешни и  външни, така че аз лично предпочитам секциото като вариант. Не отричам, че ме е страх.. след като разбрах за моето бъдещо задължително секцио започнах да чета всевъзможни материали за секциото и т.н..

Все пак си мисля, че секциото е и по-безопасно.. и че ако на майка ми преди 20 години й бяха направили секцио вместо да ме ражда с форцепс, без упойка, седалищно в 7-мия месец, може би щяха да й се разминат проблемите в бъдеще - забраната да има второ дете, жестоките хемороиди, раничките по шийката на матката, които резултираха в рак (операционен и слава богу лечим) на шийката преди 3 години... и още безброй неща, тя си знае как ги понася дори и сега.. (историята на моето раждане ще опиша един ден тук - обещавам)

Та това е. Ще се ражда със секцио. Хубавото е и че ще избирам датата на  рожденния ден на детенцето ми :) Когато се появи, разбира се... Иска ми се да са минали вече оставащите 3 години на следването ми и да имам вече :) Но стискам зъби и чакам и все си мисля, че Господ си знае работата и ще ми даде бебе точно в момента, в който трябва и когато ще съм готова за него :)