Призвание наместо препитание

Материалният свят с неговите неумолими принуди ! Неизбежната необходимост да работим, неизменната нужда да осигуряваме прехраната, преживяването си...Толкова често това е тегоба, изтерзана и изтормозена, затормозена и покрусена необходимост. Мнозина работят и са заети с дейности, които или откровено ненавиждат, или са неудовлетворени от тях, или...многостранен и многослоен е спектъра от възможни негативизми, но това което ги обединява е принудата...

Избрах, при това отдавна - борейки се за това - да живея в друг свят и друга реалност. Избрах да работя не просто това, което обичам, което ме окрилява, развива и удовлетворява, но и освен това да е в синхрон и хармония с призванията на духа ми, в унисон с мисиите ми и по пътя на личностното ми израстване. Дълги и тежки години се лутах в мрачните лабиринти на принудителна и дисхармонична работа, в токсичната среда на завист и натегачество, не особено висши цели и мотиви, в Матрицата на невдъхновени и нецелеустремени дела...

Но това свърши, това отдавна е минало. Извоювах Свободата си да работя в такт с духовните си нужди и шеметни цели, забравяйки за принудата и насъщните обязаност. О, не, все още не съм хипер богат, но съвсем скоро ще бъда !

И не, не искам да тръбя това арогантно, помпозно и възгордително, напротив - това е резултат на много тежки и продължителни битки, себеизграждане и отвоюване. Посланието ми е към всеки един от вас - свободата ви чака, и е постижима !

И споменавайки арогантност, леко недискретно ще конкретизирам двата основни, но не единствени проекта, по които работя, и ще си позволя да пусна линкове. За разлика от спамерченцата, които правят това безконтекстно, безидейно и инвазивно, основната ми идея е да илюстрирам детайли и нюанси от дейностите, които упражнявам. Приемете го като пример, моля, не като реклама. А БеГеЛог помни и доста по-груби мои спамерски изяви, в рамките на усмихнатия хумор и себеирония.
 
От 2010-а работя с една  глобална анализаторска медия, основно с икономически фокус, нарича се Project Syndicate  и публикува статии...аха, навсякъде по планетаата Земя, глобално означава именно това. Интелектуалното предизвикателство, изключително конкурентната среда и изключително високото ниво са част от характеристиките, които обрисуват картината на ежедневните дейности, и те са изпъстрени с креативни решения и стратегическо мислене и действие. Невероятно сложна организация на йерархиите от екипи и оперативни процеси, безмилостна прецизност и внимание, в почти абсурдното съчетание от напълно свободен работен режим. От самото начало преговорих да имам възможността да работя от където и да е, когато и да е. В квартала тук, в София ме питаха любопитни личности как така не ходя на работа. А в действителност, работата е едновременно напрегната, изискваща поради нивото и взаимовръзките, стресирана и отпусната наедно. Когато ми задими тиквата излизам и въртя я на разходка, я обикалям кръчми и кафенета, чета книги, спортувам. Когато и както пожелая, това е извоюваната ми Свобода. Но мястото не би достигнало да опиша радостта от успехите, победите и пробивите. Получаве внимание и интерес от медии от ранга на Блумбърг, Ройтерс, СиЕнЕн, БиБиСи, Ню Йорк Таймз, Уошингтън Поуст и прочее, благодарение на неуморната, продължително-неумолима и изключително изпълнена с удовлетворение и вътрешна сила работа.

Отскоро се включих и в друг проект, който също ми е повече от присърце, който обичам и който ме мотивира отвъд финансовите измерения. Брандът, иначе казано марката се нарича Вита Рама и представлява алтернативен лечебен център, предлагайки диети и хранителни режими, които благоприятстват здравето на хората - и именно това ме мотивира и обичам. Това прави светът малко по-добър, а отзивите на хората не лъжат. Хората са не просто доволни, хората са по-силни, по-здрави и по-добри. Това е много, много отвъд икономическите взаимоотношения, от размяната на пари и труд, от финансовата меркантилност и принудителната инвестируемост на време и усилия. Мотивира ме именно факта, че участвам в кауза, и тази кауза е отвъд егоистична и лична.

Не съм се спрял по пътя си дотук, ни най-малко, просто това е част от сега активните ми занимания, които обичам по призвание и които радват душата ми.

Благодаря ви за вниманието, желая ви Свобода !

Отивам на пивопой сега :D