Добри практики за интегриране на децата със СОП

Открит урок на тема „Забавляваме се заедно с играта „Приобщи човече” се проведе на 23.03.2011 година по инициатива на РИО – Бургас и Ресурсен център – Бургас с учениците от втори клас на СОУ „Добри Чинтулов”- Бургас с класен ръководител -главен учител Руска Иванова и главен ресурсен учител Владка Димитрова. Той е от поредицата инициативи за провеждане на открити уроци, в които Ресурсен център - Бургас представя  добри практики в интегрираното обучение на учениците със СОП.

                                 Под формата на игра учениците разшириха знанията си за възможностите на децата с уврежданията, научиха се как да помагат на своите съученици със специални образователни потребности. Урокът премина като състезание, в което децата вложиха толерантност и емоция, работиха в група и всички спечелиха много усмивки и чудесни преживявания.

       Емоцията завладя и гостите – ресурсни учители и преподаватели от СОУ „Добри Чинтулов”, които активно участваха като играеха и следяха за честността на играта. Компетентно жури в състав – старши експерт по интегрирано обучение Галя Николова, Антоанета Стоянова – директор на Ресурсен център, Мария Николова – пом. директор на РЦ и Галина Казакова – директор на СОУ „Добри Чинтулов” следеше за спазване на регламента и награди всички участници с грамоти, книжки и лакомства.IMG_3914.JPG