(БТ2)2

БТ2

(БТ2)2
При постъпване на нова работа, чорбаджиите дават максимум три месеца изпитателен период. Ако успешно докажеш, че за нищо не ставаш през тези три месеца винаги ти бият шута. По конституция българският народ е чорабджия на Бойко и Дянков. Назначи си ги с мнозинство и легитимно. За седемте месеца от назначаването им чорбаджията разбра единствено, че Станишев е виновен. Той го подозираше и преди, но това прозрение никого не грее. Лошото е, че както е я подкарал каратистът, нищо чудно на народеца да му домилее и за Сергей Дмитриевич.
Казват, че няма пари. Няма какво да казват – всеки го разбира по джоба си. Тогава за какво е това кумене за и хулене на руските проекти. Народната мъдрост гласи – който подбира, не намира. Ако продължава това комплексарско отношение към Русия, нищо чудно от това да се възползват комшиите ни. Румъния отдавна си точи зъбките за „Южен поток“, а Турция се договаря с руснаците за атомна централа. Руските пари може и да миришат лошо, но и парите от джоба на майка ми, до които иска да се докопа Дянков, не миришат на теменужки. Но тя му е по-лесна жертва от Путин и той лесно ще и бръкне в джоба и ще й ги вземе. Иракският петрол мирише на „Ал кайда“ и тероризъм, но това не пречи на американците да си го вземат на добра цена с охота. Бизнесът е нещо много динамично. Докато чакаш чистите пари да дойдат от продажбата на парцел на Луната, нищо чудно да останеш само да си чакаш.
Европейските пари миришат добре. Бойко твърди, че може да усвои 12 милиарда. Ами да усвоява, какво се е загледал в бременните жени. Или може би в техния джоб също се бърка много лесно. След 40 години, като се стопим до 4 милиона, на Дянков пак няма да му дреме, защото неговите деца са си американчета. За усвояване на пари по европейските програми трябват акъл и много работа. Не подозирам, че в този кабинет мързелуват, но, както е видно, читавите проекти не се виждат на хоризонта.
Бойко слезе от небето, като очакван месия. Сподели с народа, че Станишев е виновен, и се захвана за работа. Шегувам се. Захвана се да ни води смело по живковски към светлото ни бъдъще. Започна да ни обяснява как такъв великолепен управник като него не е случил на народ. Един вид – той е чорбаджията на целия народ. На някои може да им харесва това положение, но аз чуствам известно неудобство. По някаква ченгеджийска случайност се отървахме от бай Тошо, сега ни се налага да търпим бай Тошо 2 на квадрат (пише се (БТ2)2).Вместо да бори кризата, Бойко се опитва да се пребори с нас, като ни отнеме и последните средства за оцеляване. Може би това е антикризисната му програма – има българи, има проблем, няма българи, няма проблем. Евала на Бойко! За първи път виждам работник като него да се бори с работодателя си, без страх от уволнение. Или трябва да притежаваш изключителна смелост, или да не притежаваш първото условие за усвояване на пари по европейските програми.
В унисон с изискванията на Европейския съюз – всеки да предлага нещо, а никой да не чува, и с цел хармонизиране на условията в България с тези в останалите страни-членки на Съюза, предлагам три антикризисни мерки:
1.Дянков да загуби работата си, считано от вчера, с право на заемане на ръководни постове по целия свят, с изключение на България. Целта е двояка – преборване на кризата и износ на мозъци.
2.Бойко да осъзнае старото библейско правило, че никой не е месия в собствената си страна и да поеме на задокеанско пътешествие в търсене на далечни земи и по-добрия материал.
3.Гоце да сбъдне детската си мечта и да се върне в разузнаването. И тук ползата ще е двойна – едно пораснало дете ще спре да се сърди и няма да има тайни за нас.