+1 1 глас

На печелившите – честито!

 
Осми март е безспорен празник за всички жени. Особено за тези с леви убеждения.
За първи път този ден е честван в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Германската социалистка Клара Цеткин пък има сериозна заслуга за неговото популяризиране в Европа. Празникът е свързан с еманципацията на жената и с борбата й за нейната равнопоставеност в обществото.
На теория жената с дясно мислене трябва да е икономически зависима от съпруга си и да му се подчинява. „Бог е глава на мъжа, мъжът е глава на жената“! В момента има жени, които управляват добре проспериращ бизнес, заемат ръководни постове и командорят умело мъжете си. За всички тези успехи на жената по всички фронтове заслугата е на осми март, Американската социалистическа партия и Клара Цеткин. Дори онези мъже, които през останалите 364 дни на годината тормозят жените си, на този светъл ден не го правят – за тях осми март е ден за почивка. Така и мъжете се докосват до благините на осми март.Очевидно е, че по-добрата половина на човечеството и част от мъжете са вляво от центъра. Пролетарии от всички страни обединявайте се!
Какво би била жената без осми март? Майка, домакиня и други несвойствени за нейната природа функции. Осми март превърна жената в кранистка, в щангистка и всякаква друга „истка“ и тя продължава да иска. Май само бръсненето и ски скоковете останаха изконно мъжки територии. Но според мен ни чака светло бъдеще. В скоро време очаквам мъжете да излязат с чест и достойнство от професии като леяр, гъзар, коняр и от гасенето на вар.
Не можем да си кривим душата, че светът е по-добър, когато има повече жени. Жената е голямото украшение на природата. Жената не трябва да бъде разбирана, а обичана, както е казал поетът!
Така че – честит празник, скъпи жени! Желая ви много деца, здраве и късмет!