0 0 гласа

Клифци*

 

Клифци*

Сашка Васева каза твърдо „Не“ на ГМО. Ашколсун! След всички спецове, които пяха и се изказваха по проблема, доживяхме и Дупнишката Мадона да ревне бодро в общия хор. Само от Брюксел нехаят и не чуват жалните стонове на нашите природозащитници.
Европа разреши отглеждането на генномодифицирани картофи. И какво ще правим сега!? Червеният и синият картоф ще си останат компири, та ако ще и да им покарат клифци.
Толкова ли сме заблудени, че не можем да видим реалността. В момента големият проблем на България е Симеон Дянков, а не ГМО. Защото Дянков ни готви бърза смърт, а с ГМО може да доживеем до старини или поне няма да умрем от глад!
ГМ картофите едва ли миришат по-различно от самоковските. Руските пари също едва ли миришат по-различно от финландските. Като си гладен и няма друго, така добре ще се заситиш с генномодифицирани картофи, че сигурно ще питаш и за допълнително. Когато икономиката ти изпитва глад за свежи капитали е много перверзно да отказваш руските пари, защото на Дянков му миришели по-особено. Щом има толкова остро обоняние, Бойко да го беше назначил за главен парфюмер на републиката. Половината Ню Йорк е построен със съмнителни капитали. Освен малоумници като Осама, някой друг да се е опитал да го бутне заради това!?
Когато си гладен имаш два пътя – или да се заситиш и да се омърсиш, или да повярваш на пропагандата,че е по-добре да си гладен, но с чист организъм. При това всеобщо обедняване на българите някак си е тъпо да се водят спорове за видовете храна, които те трябва да консумират. Сеща ли се изобщо някой, че вече започват да липсват парите в джобовете ни, с които по принцип си купуваме, каквато и да било храна.
Иначе и аз съм еколог. И защитавам всяка читава екологична кауза. Като например:
-Кола ползвам рядко, возя се с метро. Защо не въведем четворен данък за всички автомобили с двигатели над 1600 кубически см? Природата ще живне от това.
-И мен ме дразни бетонирането на Черноморието и планините. Защо не искаме да се въведе десеторен данък за всички сгради до 500 метра от бреговата ивица и до 5 километра от защитените зони по „Натура“?
-България може да спечели милиарди долари, ако продаде вече формираните излишъци от договорените квоти за използваните емисии от въглероден диоксид. Да натиснем правителството да продава още повече такива квоти. Хем пари ще има, хем ще се запази и природата.
-Да спрем изсичането на горите. Да спрем износа на дървен материал. Да въведем акциз за дървата за отопление.
Има хиляди екологични каузи, за които си заслужава човек да се бори. За вкуса на компира отказвам да се боря и да пея.
*израстъците на картофа