Семинар за директори и учители във Варна

На 13 декември 2012 в ДИКПО гр. Варна от 10.00 ч. и 14.00 ч. екипът на Нимеро, заедно с любезното съдействие на ДИКПО-Варна имат удоволствието да Ви поканят на семинар-демонстрация , свързан с Jumpido и Енвижън.

На семинара ще бъдат демонстрирани възможностите на Jumpido и Енвижън, като ще участвате в демонстрация, ще имате възможност да се включите в дискусии за използването на технологиите в обучението, ще добиете представа за софтуера като цяло - модули, основни инструменти, методически похвати.

След демонстрациите ще имате възможност да се консултирате по въпроси относно закупуването, инсталирането и обучението с Jumpido и Енвижън.

За да бъде комфортно на всички по време на демонстрациите, моля, до 11.12.2012 г. заявете желание за участие на телефон: 052301241 .

Какво е Jumpido

Jumpido е първият образователен софтуер, който използва възможностите на естествения потребителски интерфейс. Базиран е на технологията Kinect for Windows и използва движенията на тялото, за да превърне учениците в активна част от учебния процес.

Jumpido съдържа 6 образователни игри, които напълно потапят играчите в света на знанията. Софтуерът се управлява с помощта на жестове и реагира на естествените движения на играчите. Учителят избира тема, а Jumpido следи представянето на децата и динамично адаптира съдържанието на игрите. В отбори по двама учениците изпълняват различни задачи, като например да пукат балони с ръцете си, да разпределят ябълки по клоните на дървета или да отбелязват голове във футболна игра, като ритат с краката си.

Може да разгледате реакциите на децата и учителите в репортажа на БНТ - “Най-новият образователен софтуер в училище”.

На 20 септември Jumpido беше единствения български проект, демонстриран при посещението на г-жа Нели Круз, заместник-председател на ЕК и еврокомисар по цифровите технологии.