Натуралният шоколад е полезен за бъдещи майки

 На тази хубава новина се натъкнах тази сутрин. Не че бих спряла да ям шоколад, ама като ти кажат, че е полезно, направо и гузната съвест убиват :)
Малко копи-пейст:

  Всекидневната консумация на натурален шоколад е полезна за бъдещи майки и възпрепятства появата на възможни усложнения, дължащи се на повишено кръвно налягане.

Това става ясно от научно изследване в САЩ. При ежедневна употреба на черен шоколад от добро качество се намалява с до 69% риска от развиване на усложнение, свързано с кръвното налягане, отоци и напълняване, което засяга обикновено 8% от бременните.

Изследването на д-р Елизабет Триш от университета в Йейл е направено върху 2 291 жени между 1996-2000г. Методът се състои в това да се вземе проба при раждането от тъканта на пъпната връв, където се изследва съдържането на теобромин.

Това е съставна част на шоколада, особено в черния, и има деуретично действие, стимулира сърцето и е съдоразширяващо средство. Магнезият, който урегулира кръвното налягане и флаваноидите, които са мощен антиоксидант, допълват благотворното действие на шоколада.

"Колкото по-черен е шоколадът, толкова по-добре. Колкото по-сладък, мазен и светъл е той, толкова по-малко теобромин има в него", твърди д-р Триш. Съдържанието на теобромин може да варира от 0,15% до 0,46%.

Новина от актуално.ком -

http://health.actualno.com/news_160431.html