Бремеността - 8 месец


източник: www.aufeminin.com
превод: Михаела Едрева

Вашето тяло:
Поради свръх теглото се уморявате и задъхвате по-често. Движите се по-трудно. Центърът на гравитация е променен, внимавайте да не загубите равновесие. Може да се появят леки контракции.

Вашето бебе

То реагира на обстановката, на звук и на докосване.Постоянно пие амниотична течност.Заема все повече място. Накрая на месеца заема удобна позиция за раждането.Накрая на месеца то е 43 см високо и тежи около 2.2 килограма.

Вашето здраве:
 
6та задължителна визита при лекаря през първите две седмици.Лекарят ще види позицията на детето, ще ви прегледа и ще прецени дали е нужно цезарово сечение. 3 ехография се прави между 30 и 34 седмица от аменореята. Тя проверява доброто развитие на плода и количеството на амниотичната течност.Тя разрешава да се види дали всичко се развива добре за раждането, особено местоположението на детето, структурата и зрелостта на плацентата. Тя предупреждава за  рисковете от преждевременно раждане.

Вашите стъпки:
Описани са стъпките за френската система

Нашите съвети:

Продължавайте да приемате желязо, за да сте в добра форма по време на раждането.
За да облекчите гърба си, старайте се да държите изправен гръбначния стълб, когато сте права или седнала.
Не трябва да вършите тежка домакинска работа, за да се предотврати преждевременно раждане.
Това е моментът, в който можете да започнете да мислите за покани за празник след раждането.
Направете си списък с нужните неща за раждането и първите дни на бебето, за да не се наложи да ходите на пазар в последните дни преди раждането.