Захар в кръвта

Мисля, че тези бадеми умряха щастливо. Доволно заровени в най-сладкия кекс, който може да си представите. Слагате тахан, много какао и мед и разбърквате. ..

Днес обикалях цял ден за подаръци. Малки перли на внимание, които утре ще разпръсна из цялата къща. Майка ми. Аз. Майка ми. Наше малко, раздорно, топло и понякога щастливо семейство. Зимата е почти на врата ми. Влиза в гърлото ми, докато обикалям с колелото из София.

Пшеничените трици се разбркват с малко вода за да попие, към което се добавя содата бикарбонат. Слуша се bonobo  и flevans в неограничени количества и се добавя малко индийски ароматни клечки за атмосфера.

Тея дни ми е трудно да не се боря и да се водя по течението. Иска ми се да се отпусна и да се наслаждавам на спокойните минути, но вместо това ставам все по-антисоциална и комбимацията на пушилист, музика и филми все повече ми харесва.

Към таханът, какаото, меда се добавя малко масло. Всичко това се изсипва в голямата купа с триците. Бъркате докато ви е кеф…

Днес ми отпадна Турция и това за пореден път ме убеди, че не трябва да си правя планове. Надявам се да се скрия в пещера уикенда и да подишам чист, чист въздух. После ме чака цяла седмица в хотел. Софийски. Добре, че имам слънца, дето ще ме радват. Мисия – поне по 1 тренировка сутрин и по-малко храна…

В така получената невероятна смес изсипвате към 150-200 грама начупени сурови орехи и бадеми. Бъркате, бъркате и изсипвате в тавичка за кекс, предварително намазана с масло.

Печете около 15 мин.

Иска ми се да гледам на света като теб… Като сърфист, който живее с с идеята, че всяка следваща вълна му принадлежи по право.

Иска ми се да обичаш света колкото мен. С идеята, че е най-прекрасното нещо, което ни се е случвало.

След като запечете до получаване на красив кафяв кеск изваждате и се молите като го обърнете да е едно цяло.

Пътува ми се. Тази мисъл ме е обсебила. Аз съм travel junkie. Повече от 2-3 седмици тук и започвам да давам заето, а живота да губи цветовете си. Искам пълна, тотална, безподобна свобода. Искам понякога да се срещаме в нашата Вила-Вилекула, да се докосвам под дебелите юргани и да се смеем като две изпоцапани, изморени деца. Иска ми се да те има…

Ако полученият кекс се разпадне – не се паникьосвайте!!! Взимате медицинско фолио и увивате парчетата в него. Слагате за да стегне в хладилника.

Сервира се с бенгалски огън, цялата любов, която имате и много, щастливи пожелания.