Раждането на живота

      Предиброени минути се завърнах от виртуалното ми посещение в родилнотоотделение на голяма болница в САЩ.  Пред очите ми е всичко, коетопоказаха, но най-силно ме разчувства раждането на живота!  Все ощеси мисля, защо Господ е отредил на жената да ражда, и нищо друго немога да измисля, освен, че точно в този момент жената епо-силната.  
       Разбирасе, съвременната медицина е толкова напреднала и в тази област, чеболката е сведена до минимум.  Дори там се счита за нещоненормално да раждат без епидурална анестезия.  Така че, с моите"ненормални" раждания, не смея да се похваля пред американските миколеги. :-)      
       Шапка им свалям, как успяха за точно 10 минути даприведат родилката в операционната зала и направят секцио по спешност (изпаднала пъпна връв, което спира притока на кислород към бебето и е животозастрашаващо) !  
        Можеи в България да го има, но за такава апаратура, каквато показаха всякоедно родилно и неонатологично отделение може само да си мечтае. Защото комбинацията от професионалисти и съвременна диагностична иживотоподдържаща апаратура, е предпоставка за спасяването на единчовешки живот, появил се на бял свят в рисковата и невръстна 25 г.с. отзачатието си.  
        Каквоозначава това ? 450-550 гр. напълно оформено човешко тяло съхраниложива душа, и борба на мъничкото сърчице да продължава да тупти! Там успяват!  Тук също.  Цената е различна.  Но, на койму пука за това, щом една щастлива майка може да бъде целуната от ощепо-щастлив татко, след като не са си тръгнали с празни ръце.  
        Усещанетое повече от екстремно.  Ако има точно описание на думатацялостност, то това е именно моментът на раждането - аз, той и то!  Завършеност!  Пълнота!  Щастие!   Не съмпървата, която ще го каже, но истина е, че всяка болка, усилие,неразположение, унижение ако щете, си е заслужавало да се преживее дозавършека - раждането на живота!  Уникално и плашещо,  нонапълно поносимо.  И все пак - тайнство!

А, може и да е забавно: :-))