0 0 гласа

Грантоядите

 

ГрантоядиНа издръжка на "Америка за България" (ВсъщностФондация „Чарлз Стюърт Мот. Майката на  „Америка заБългария”), са обичайните заподозрени:  олигархът ИвоПрокопиев (Издателството „Икономедиа”, чийтопродукти са вестниците „Капитал”, „Капитал дейли” исайтът Дневник.бг); протестърите  Антоанета Цонева иАсен Генов; Саша Безуханова;   също и сайтът "КлубZ" -кой е собсвеник? Това евсеизвестният Огнян Донев,укрил  близо 63 млн. лв. данъци за 2018/19.  Днес основна задача на чуждото влияние в една държава е не да пусне атакуваща армия, а да изгради мрежа за влияние. Това е паяжина от различни НПО-ата, институти, фондации, които привидно са разхвърляни из общественото пространство. Но понеже източникът на финансиране обикновено е един и същ, те лесно могат да бъдат превърнати в единен атакуващ юмрук. И тази мрежа винаги действа за кауза, която изглежда прогресивна или смислена, за да не може да бъде разконспирирана като проводник на външни влияния. Но целта е да се създаде малка мотивирана общност от лидери на обществено мнение, които да представят външното влияние като национален интерес. Това не е теория на конспирацията, а реалната схема за действия. Така държава, която иска да се защити, на практика не може да го направи, защото няма срещу себе си единен враг, а мрежа от отделни компоненти

https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/03/01/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/


http://glasove.com/categories/novini/news/prokuraturata-poiska-4-g-zatvor-za-ognyan-donev-za-ukrivane-na-danyci?fbclid=IwAR22MvHTHQJDjfgnEoQu6FxWq2d4mivMfw9_biPprt_MN2eB4bfrtBDjpDk


Иван Бедров, журналист от сайта ClubZ.bg и редовенсътрудник на "Дойче веле",  шеф на екипа на "СвободнаЕвропа" за България. Иванка Бедрова /съпруга/ -началник кабинет и пиар на ГЕРБ министерството накултурата и Иван Бедров /съпруг/ - шеф на радио"Свободна Европа"!


Сайтът "Площад Славейков" и Манол Глишев- Грант, тозипът едногодишен и за "скромната" сума от 60 000 лв., печели и"Асоциация за критика и хуманизъм". От сайта на "Америка заБългария" става ясно, че грантът е за подкрепа на културнатамедия "Площад Славейков", макар на сайта на медията да пише, че тя се издава от фирмата "Площад Славейков" ЕООД, а не от"Асоциация за критика и хуманизъм", като и двете да сепредставляват от едно и също лице. Автор на "ПлощадСлавейков" е небезизвестният активен протестър МанолГлишев; 
сайта Медиапул; журналистките от Нова тв ГалинаЩърбева и Лора Крумова;  


Българският хелзински комитет(БХК); Христо Иванов и  "Да България" и Българският институт за правниинициативи; фондация „Риск монитор“ на Стефан Попов;фондация „Гъливър клиъринг хауз“ на ЦветелинаПеткова и Десислава Гаврилова. Двете дамистопанисват прословутата „Червена къща“; 
„Отец Паисий 36-Пловдив, Сдружение на европейскитежурналисти – България в България; 


Радвате се на протеста на платените"умни и красиви" вечни протестъри ли? 


Боец" се присламчиха към грантоядите от „Бивол ”  и Прокопиев.   Бойко Атанасов е техният кандидат,  да изразяват волята ми.  А на грантояда "Бивол" кой разреши да държат чужди данни?! И  да ги обработват, осигурявайки достъп и търсене на информации със стринг, съдържащ лични данни, без да са оператор на лични данни? Данни, които явно продават на  „Америка за България”.


 
Крайно време е грантовата интелигенция да спре да обижда народа си. 
Хайде да се разберем – България изповядва ли суверенитет, или само маркира? Фесовете все по-нагло се облизват за територията ни – ще им позволим ли? Някакви мургави субекти предимно от мъжки пол и с атлетично телосложение нарушават държавната граница и етническия мир – това не е ли престъпление по Наказателния кодекс? С перца ли да ги галим, с хляб и сол ли да ги срещаме, в едни други времена, когато още имахме армия, не се ли стреляше директно по диверсантите? 
Местановщината и набезите на мигрантите са двете страни на една и съща монета. Търпимостта към тях не е хуманизъм, а национално предателство. 
Продажниците във властта – повечето стипендианти на Сорос и доносници на западните посолства, отказват да служат на България и народа.
Някога сме се клели да пазим родината си, забравихме ли тази клетва? 
Като няма правителство, като няма войска, ние сами ще я опазим. 
Във въздуха понамирисва на въстание, а и пак е април. Този път пет века няма кой да чака.
Българите тъкмо платят дървата за тази година и започват да събират пари за дървата за другата година.
А на вас, грантояди ви е лесно, получите грант от "Америка за България" или "Отворено общество", Фондация „Чарлз Стюърт Мот“-НПО-майка на “Отворено общество”, БХК, „Америка за България”.и след това на пълен корем и празна глава започвате да псувате, обиждате и сипете омраза към същия този народец, който се чуди как да оцелее.
Знам обаче, че хората от НПО сектора трябва да бъдат държани далеч от всякаква власт. Само така можем да опазим България.
"Да България".


 


Едва ли е изненадващо, но се оказва, че част от идеолозите и организаторите на протести срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор са изпълнители на проекти с бюджети от по близо 100 000 лв. всеки. Куриозното е, че всъщност парите са за "мониторинг на съдебната система", т.е. за писане на доклади, в които задължително ще присъстват и въпросните протести – отминалият пред ВСС и предстоящият пред Съдебната палата. А може би най-абсурдното в случая е, че парите се отпускат от български институции, макар финансирането да е от еврофондовете.


 


 Срещу механизма за издигане на главен прокурор, протестират тези който преди няколко години приеха въпросният механизъм. Христо Иванов бе главният идеолог на разделянето на ВСС на две колегии и успя да го прокара. Сега организира митинги и протести срещу прокараният от него механизъм. Какво е гаранцията , че ако днес посочи новият главен прокурор, след няколко години пак няма да протестира срещу него.


 


Левия либерализъм(либерастия) е в Елитарния неолиберален кръжец „Да България”


ГМО-проектът "Да България" •  •Христо Иванов – „Български институт за правни инициативи“- 1 184 760 лева, 697 600 лева, 142 360 лева и 150 000 долара, от „Америка за България“.


 


•Николай Стайков – фондация „Антикорупционен фонд“ – 902 960 лева, от „Америка за България“


 


•Антоанета Цонева - „Институт за развитие на публичната среда“ - 298 760 лева и 200 000 долара, от „Америка за България“ и фондация „Чарлз Стюърт Мот“.


 


•Биляна Гяурова – Вегертседер - „Български институт за правни инициативи“- 1 184 760 лева, 697 600 лева, 142 360 лева и 150 000 долара, от „Америка за България“.


10-ти в листата на "Демократична България" е ДЕОС-активиста Емил Георгиев.


"Да България" е фрагмент от НПО(„Америка за България“), станало инвеститор и освен това действащо агресивно по всички либерастки фронтове. НПО-майка на “Отворено общество”, БХК, и дъщерно на Фондация „Чарлз Стюърт Мот“. От същото котило беше и идеолога на създаването на “Да, България” Кристиан Таков


 


Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/razpad-edva-preminala-granitsata-za-evroparlamenta-demokratichna-blgariya-zapochna-da-se-roni_news676892.html?fbclid=IwAR2Q820ED5DeQrwyc_Ua8y6CW7hep73zNvPfc3XDtlMGgVdjQlThm6Lgj8g


 


 


ДСБ  показват абсолютна безпринципност, защото идеологическата им платформа би трябвало да следва консервативни принципи, които на практика са пълната противоположност на левия либерализъм(либерастия) изповядван от Елитарния неолиберален кръжец „Да България”. Голям майтап.
Атанас Чобанов- главен редактор на сайта „Бивол“, той се изживява и като лектор в още едно НПО, свързано с Прокопиев, Безуханова и „Медиапул“ - „Гъливер клир  инг хауз“, по известно като фондацията, държаща Центъра за култура и дебат „Червената къща“. Сред основателите й е една от съдружничките в „Медиапул“ Десислава Гаврилова, а в самата „Червена къща“ освен Чобанов като лектори се подвизават и други от основните глашатаи на Хидрата Евгений Дайнов и Огнян Минчев. По  каз  ателна за важността и качеството на проектите, с които се усвояват грантовете за милиони, е лекция, водена от Атанас Чобанов с гръмкото име „Термити без граници“.


През 2016г крупната сума от 290 720 лв. получавасдружение „Редута БГ“. НПО-ото стои зад едноименниямалък сайт, а целта на гранта е гръмка: „Консолидиранена аналитичната журналистика“. Не е ясно дали тазизадача е по силите на екипа на онлайн изданието, вкоето работят хора, които никога не се били оперативнижурналисти, а анализите им се базират на косвенидоказателства и странни вътрешни усещания за логикатана политическите процеси у нас.
 С парите от „Америка за България ще бъдат привлеченистуденти, а хората от сдружението щели да им бъдатментори. “;
 фондация „Работилница за граждански инициативи”;БНТ и частната БТВ съответно по 30 600 и 26 500долара, за да отразяват "правилно" изборната биткамежду Клинтън и Тръмп;  Гражданско сдружение"Либертариум" с  председател Едвин Сугарев-287 000лв.; Фондация „Институт за пазарна икономика"(получава668 200 лв. за периода април 2015 - април 2018 г. попроект „Регионални профили: показатели за развитие,годишно проучване и анализ на регионалното развитие вБългария". „Профилите" прилагат обективни идостоверни данни в изготвянето на обстоен годишенаналитичен доклад, в който оценяват представянето на28-те български региона един спрямо друг и в сравнениес общите държавни стойности на базата на широк спектърот показатели, събрани в няколко категории (Икономика,Инфраструктура, Образование и други), става ясно отинформация за проекта.Изпълнителен директор наИнститута за пазарна икономика е Светла Костадинова,председател на Управителния съвет - Красен Станчев.Членове на ръководството на ИПИ са ЛевонХампарцумян, Мартин Заимов, Кенет Лефковиц и др.)съвет на Асоциацията на българските лидери ипредприемачи (ABLE);  Огнян Минчев; Иван Кръстев идр., които прибират големи суми от Америка заБългария.  Към плеядата принадлежеше и КристиянТаков.
http://zahariada.blog.bg/novini/2018/07/18/amerika-za-bylgariia-razdade-porednite-grantove-na-bylgarski.1617920


Тези 14 НПО са подлогите на Сорос!!!
1. Институт „Отворено общество“
2. Институт за пазарна икономика
3. Български Хелзински Комитет
4. Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия (Антонина Желязкова)
5. Център за либерални стратегии
6. Институт за регионални и международни изследвания (Огнян Минчев)
7. Център за социални практики (Евгений Дайнов)
8. Център за изследване на демокрацията (Огнян Шентов)
9. Център за култура и дебат „Червената къща“
10. Български институт за правни инициативи
11. РискМонитор (Стефан Попов)
12. Българско училище за политика „Димитър Паница“
13. В. „Капитал“ и сайтът dnevnik.bg
14. Агенция „Алфа Рисърч“


Професионалните протестъри  хем протестират, хем трябва да следват единствено правилния коловоз на мейнстрийма.  Сребърниците са на лице.


 


Психо профил на десния либерал:  Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.   Автор: Искрен Вълчев


 


http://glasove.com/categories/na-fokus/news/psiho-profil-na-desniya-liberal-gonyat-me-mamo-rusnaci?fbclid=IwAR3mKzhnK4uIG8Du4w-vkwbpnO6kfYo0u5BgdE0W1z_4EsYTEZzs4r1nakQ


 


Петър Волгин: Eдна от най-ярките черти на повечето български либерали е, че неистово мразят всичко....българско. История, традиции, фолклор, религия - всичко това според нашенските либерали трябва да бъде игнорирано, за да сме се впишели гордо в мултикултурния свят. Тези хора се влюбиха безрезервно в папа Франциск, поради една-единствена причина - не е българин. Освен това любовта, която те демонстрират към католицизма, им дава основание да наругаят още веднъж православната църква. Едва ли папата е забелязал подтичващите около него с изплезени езици чуждопоклонници. Нормалните българи обаче ги забелязаха и получиха още едно основание да не харесват либералстващите.


 


 


 


"Свободна Европа" и "Правосъдие за всеки" са от същото котило.


 


"Инициатива за всеки" и "Референдуми...." са на ченгето Росен Миленов, оная вещица Рубин, на протестърчето Генов, групата дето правеше номера и хватки да дискредитира президента Радев.


 
Сайтът „ПАМЕТ 1944-1989”  и фондация „Истина и памет” са съвместни проекти  на журналиста Христо Христов, основател на сайтовете desebg.com и agentibg.com  и  Софийското бюро на фондация „Конрад Аденауер”. Разработването му се осъществява в периода юни-ноември 2015 г., функционира от средата на месец декември 2015 г., а официалното му представяне е в края на месец януари 2016 г.     И борецът за "чисти от комунизъм учебници" Христо Христов, се оказа агент на ДС - с псевдоним "Марко". И обикновен грантояд.


ОБАЧЕ!


http://glasove.com/categories/novini/news/blic-hristo-ivanov-i-atanas-atanasov-na-tajna-sreshta-pri-borisov?fbclid=IwAR2sWp72tXqrGW_-tXIWP5SZQrje_4Nt3NSoLsM9e92Trv1ly2IKlIzTj6k
Лустрация трябва, НО за политически партии, проекти, сайтове, медии, хора, финансирани и зависими от чужди НПО, което е действие, по същество и криминално, защото е в разрез с конституцията на България, в която ясно се казва, че българските политически партии нямат право на финансиране от чужбина. 
ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., предишен текст на чл. 24 - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Политическите партии не могат да получават:...
4. средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или чуждестранни организации с идеална цел...
И по същество финансирането на такива субекти от чужбина се нарича предателство.

.
http://zahariada.blog.bg/novini/2018/07/18/amerika-za-bylgariia-razdade-porednite-grantove-na-bylgarski.1617920

Тези 14 НПО са подлогите на Сорос!!!
1. Институт „Отворено общество“
2. Институт за пазарна икономика
3. Български Хелзински Комитет
4. Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия (Антонина Желязкова)
5. Център за либерални стратегии
6. Институт за регионални и международни изследвания (Огнян Минчев)
7. Център за социални практики (Евгений Дайнов)
8. Център за изследване на демокрацията (Огнян Шентов)
9. Център за култура и дебат „Червената къща“
10. Български институт за правни инициативи
11. РискМонитор (Стефан Попов)
12. Българско училище за политика „Димитър Паница“
13. В. „Капитал“ и сайтът dnevnik.bg
14. Агенция „Алфа Рисърч“


Професионалните протестъри  хем протестират, хем трябва да следват единствено правилния коловоз на мейнстрийма.  Сребърниците са на лице.

 

Психо профил на десния либерал:  Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.   Автор: Искрен Вълчев

 

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/psiho-profil-na-desniya-liberal-gonyat-me-mamo-rusnaci?fbclid=IwAR3mKzhnK4uIG8Du4w-vkwbpnO6kfYo0u5BgdE0W1z_4EsYTEZzs4r1nakQ

 

Петър Волгин: Eдна от най-ярките черти на повечето български либерали е, че неистово мразят всичко....българско. История, традиции, фолклор, религия - всичко това според нашенските либерали трябва да бъде игнорирано, за да сме се впишели гордо в мултикултурния свят. Тези хора се влюбиха безрезервно в папа Франциск, поради една-единствена причина - не е българин. Освен това любовта, която те демонстрират към католицизма, им дава основание да наругаят още веднъж православната църква. Едва ли папата е забелязал подтичващите около него с изплезени езици чуждопоклонници. Нормалните българи обаче ги забелязаха и получиха още едно основание да не харесват либералстващите.

 

 

 

"Свободна Европа" и "Правосъдие за всеки" са от същото котило.

 

"Инициатива за всеки" и "Референдуми...." са на ченгето Росен Миленов, оная вещица Рубин, на протестърчето Генов, групата дето правеше номера и хватки да дискредитира президента Радев.

 
Сайтът „ПАМЕТ 1944-1989”  и фондация „Истина и памет” са съвместни проекти  на журналиста Христо Христов, основател на сайтовете desebg.com и agentibg.com  и  Софийското бюро на фондация „Конрад Аденауер”. Разработването му се осъществява в периода юни-ноември 2015 г., функционира от средата на месец декември 2015 г., а официалното му представяне е в края на месец януари 2016 г.     И борецът за "чисти от комунизъм учебници" Христо Христов, се оказа агент на ДС - с псевдоним "Марко". И обикновен грантояд.Стефан Северин:


Е, НЕ СЕ ТРАЕ! Някакво момиченце – Мила Искренова, може и псевдоним да е, но работи в милата, българолюбива фондация Америка за България. И нали знваете от тази фондация какви са изискванията – да се изтрие паметта народна, за да има една пихтиеста маса, а не народ с достойнство. И това момиченце, което не помни и не е живяло в Онова време, реди простотии: „Трагедията, наследена от соца, е празнотата, която той създаде в естетическо, морално, етично, икономическо, социално и всякакво отношение. За 45 години той успя целенасочено и планирано по петилетки (девет) да изтрие всеки вид индивидуално мислене, което стои в основата на създаването, на откритието, на строежа и просперитета – дейности в служба на обществото. „ Чудя се какво мислене неиднидивидуално са имали писателите Хайтов, Радичков,Димитър Димов, Димитър Талев, Ивайло Петров, актьорите Калоянчев, Данаилов, ГЕЦ, Стефан Гецов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, художници като Дечко Узунов, Майстора, Светлин Русев…Методи Андонов сигурно е бил с изтрито „индивидуално мислене”, защото създаде Козия рог – шедьовър за сто години! И това момиченце размахва укорен пръст и продължава: Социализмът успя да внедри у всекиго по един партиен секретар, който размахва пръстче над главата му. Ха, сега си представете в тези люде как в главата им има партиен секретар. И понеже текстът го видях в групата „Свободно Габрово" драснах някакъв отговор. Понеже този текст от легендарния площад Славейков е вкаран в свободно Габрово, все пак искам да кажа няколко думи. Не на момиченцето, което е написало тази дописка, като е чела простотиите на Антон Тодоров, Христо Христов, Коритаров, Методи Андреев и великият Спас Гърневски. С всичките условности, съгласен съм, че тогава не е било всичко по мед и масло. Но за това време, дето момиченцето размахва пръст и порицава, край Габрово изникна уникалния комплекс – световен. Това е Етъра. Уникално, неповторимо – бай Лазар Донков ми показа купчина покани от цял свят да отиде и да каже как става тази магия. За същото време, което момичето жестоко порицава, бяха вложени милиони и създаден архитектурния шедьовър Боженци! Това момиченце как си прадставя в годините на лютия капитализъм да се направи това нещо? И продължавам: Габрово стана световно известен точно по това време ,дето момиченцето иска за затрие, с уникалния , световен Дом на хумора и сатирата. И не беше музей, както е сега, а невероятна творческа работилница. Пак на габровци искам да припомня, че в Онова време - нашият малък градец, забит в сляпото черво на Балкана, имаше ТРИ държавни театъра: драматичен, куклен и сатиричен. Построи се невероятният Дом на културата. Имаше силни творчески единици: дружествата на писателите, художниците, журналистите, имаше уникален творчески център Клуб на културните дейци. Имаше камерен оркестър на национално ниво. Хор на запасните офицери – на Балканско ниво. Сами габровци могат да си отговорят, а не онова лигаво момиченце – какво има сега!


ОБАЧЕ!

http://glasove.com/categories/novini/news/blic-hristo-ivanov-i-atanas-atanasov-na-tajna-sreshta-pri-borisov?fbclid=IwAR2sWp72tXqrGW_-tXIWP5SZQrje_4Nt3NSoLsM9e92Trv1ly2IKlIzTj6k

https://www.rikoshet.org/америка-за-българия-завъртя-кранч/?fbclid=IwAR3ZKXZ3BP_6mtsxXuy9sqD-MqJwY_BQ350SwwI5itO8ecDNxeOQDWwkAJwЛустрация трябва, НО за политически партии, проекти, сайтове, медии, хора, финансирани и зависими от чужди НПО, което е действие, по същество и криминално, защото е в разрез с конституцията на България, в която ясно се казва, че българските политически партии нямат право на финансиране от чужбина. 
ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., предишен текст на чл. 24 - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Политическите партии не могат да получават:...
4. средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или чуждестранни организации с идеална цел...
И по същество финансирането на такива субекти от чужбина се нарича предателство.