0 0 гласа

Български бележки

 
Български бележки

Не приемам  и не понасям когато дрогирани екземпляри  и хора с чуждо самосъзнание да ми дават тон, насока и посока, кога и как да се чувствам българин или не.  

Европа- един континент, люлка на западната цивилизация. Воювал, заграбвал, завладявал, колонизирал, поробвал.  И който в залеза на дните си станал толерантен, обратен, веган и зелен, а бившите му роби го превзели и му обърнали хастара. Опериран от  съвест и морал...

Тежко неморално е в момента крадци, интриганти и разни авантюристи наречени политици, политолози, социолози, анализатири и журналисти, да се вживяват в ролята на идеологически наставници на нацията ! 

Българският Национален Интерес е свързан Само с България и с Българите! Докато не мислим само за Българския Национален Интерес, а симпатизираме и се ръководим от разни чужди държави, блокове, схеми и съюзи и Господ няма да ни помогне.

Ярък белег на духовна селяндурщина е да се гнусиш демонстративно от народа си.

Либералният дискурс е в ступор. ЕС цинично наточи ятаганите и започна сеч до последния българин...
"Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб, но още и после смъртта ще оставя завещание прахът ми да не се смесва с никоя друга народност" Георги С. Раковски

Българин (блъгар, блъгаринъ) не е народност, а степен на посвещение, наследник на древно познание, които дават способността посветеният да се самовъзражда от собствената си памет и пепел.

Идиоти имаме предостатъчно- Достоевски нямаме...
Препоръчвам да прочетете "Психология на Парвенюто"(Оптимистична теория на нашия народ), на Иван Хаджийски. Също и „Бесове” на Достоевски. Липсата на себеуважение води до абсолютната липса на уважение.
Дълг и Чест!

Демокрацията би трябвало да е рационален дебат, разноезичие и спор, а НЕ  Директива (от Брюксел); в Европа е в ход тотална идеологизация на обществения живот, силно наподобяваща съветската система, но "Меко“ тоталитарна по Сорос и сие.  

„Евроатлантическите ценности"- мизерия, нищета, потъпканото достойнство, разпилените семейства, ден на „евроатлантическите ценности"- хомосексуализъм, педофилия, джендърия, инцест и содомия.
Терминът „Евроатлантически ценности“ не съществува в класацията на юридическите термини на ООН. За първи път терминът „Евроатлантически ценности“ е употребен в първоначалната чернова на учредителния акт на Северно атлантическия военен пакт и гласи: „Под формата на евроатлантически ценности ще се обяснява, заемането на територията чрез военна сила и военни действия на страни, които не са членки на този пакт.“ Тоест – войната ще бъде оправдавана с този термин. Или още казано – заличаване на културния код на страните приобщени към този пакт.

Крайно време е грантовата интелигенция да спре да обижда народа си. 
Хайде да се разберем – България изповядва ли суверенитет, или само маркира?

Психо профил на десния либерал:  Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не. 

Защо унищожавате нещо издържало проверката на времето хилядолетия наред, а сега някой всезнайко-умник се хваща и му вижда сметката само защото има "свое" виждане по въпроса и компютър? НИКОЙ, никой няма морално право да се намесва в историята и етнографията с мръсни ръце и празна глава
 Защо унищожавате нещо издържало проверката на времето хилядолетия наред, а сега някой всезнайко-умник се хваща и му вижда сметката само защото има "свое" виждане по въпроса и компютър? НИКОЙ, никой няма морално да се намесва в историята и етнографията с мръсни ръце и празна глава

Това са вече остарели критерии и норми- комунисти и некомунисти. Не се плъзгайте повече по тази лъжлива плоскост, тя е капан. Не е спасение.  
Критичният анализ на Миналото и вземането на Решения, базирани на този анализ СЕГА, това предопределя нашето БЪДЕЩЕ. Така би трябвало да бъде, а дали го правим…?! Не го правим, затова не знаем какво правим. А това ни докарва и ще ни докарва много беди, грешки, мизерия и прочие... Да пресметнеш миналото, да го събереш с настоящето, за да знаеш бъдещето.  

Всяка война,където се чуват експлозии и писъкът на прелитащ куршум е мръсно нещо. Но тя взима жертви, предимно физически. Всяка война подета с помощта на перото, е первезна воина. При такава война се осакатява психиката, коeто води до физически терор и психически терор.