За

ent, друже:) /обръщам се към теб в частност, защото знам, че ще ме разбереш, или ако не ме разбереш, поне няма да ми се обидиш;) иначе това обръщение е на принципа: казвам-ти-дъще-сещай-се-снахо:)/
Като видях заглавието вдясно, си викам, айде пак се почна, като във вица, само че не толкова забавно; отварям и какво да видя, авторът си ти:) ей, журналистите сте страшна работа, все едни заглавия пляскате:)) Сега почвам по ред на твоя пост, за да не изпусна нещо:
1. социална мрежа - съвсем наскоро обърнах внимание какво пише на шапката на BGlog-а и то заради един твой коментар:) Друже, не съм сигурна, че разбирам какво точно влагаш в понятието "социална мрежа", ще ти спестя дефиницията, понеже ако толкова искаш, ще си я провериш сам:)/и аз съм професионално изкривена, извини ме:)/ та, разбирам какво не й харесваш на въпросната мрежа, но айде да помислим, строго погледнато, BGlog-ът не беше ли мрежа от самото начало, ти беше човекът, който ми показа това място, т.е. една единица, свързана с друга единица и станаха две единици, сигурна съм, че не само на мен си показал сайта, както съм сигурна, че доста хора тук, са направили същото нещо:) т.е. направили сме мрежа, ние! т.е. това не е новопоявило се явление:))
2. техническата страна - сега, тук съм абсолютен ламер и не мога да кажа кое, как, защо е по-удобно или работещо, чисто технически. На мене примерно не ми харесва, че задължително трябва да има две имена, или пък че след последната-не-разбирам-каква-процедура, ми се загубиха част от данните, които бях въвела в началото,  по-конкретно вече не ми излизат интересите, а аз така си ги харесвам:)))) Само че, аз съм един индивид, това какво не ми харесва и какво не ми е удобно е субективно, на другите блогъри, не им харесват други неща, но ако се започне с това да се угажда на всеки, ще е ужасно, и тук съм на страната на админите и на всички хора, които по някакъв начин осигуряват чисто техническата поддръжка, не могат да угодят на всички, не е и нужно! Демокрацията за нищо я нямате;) т.е. все пак мнозинството е това, което е коректив, така че, на който не му харесва, търси собствени начини за справяне със ситуацията:)
3. промяната - от време навреме все се намира някой, който да напише: ех-стария-бглог и пр. след това следват сравнения за това как "едно време" е било така, пък "сега"  е иначе:)) Хубаво, но колко хора си дават сметка, че BGlog-ът са самите хора, Тери не спира да го повтаря, някой да го е чул?! т.е. мърморейки за доброто-старо-време, негодувайки срещу "новото", всъщност простестираме и се нервираме на себе си:) не сайтът се е променил, хората са се променили, или не са се променили, а са показали още малко от себе си;)/това последното е цитат на един блогър, той си знае кой е, поздрави:)/ Не е нужно да се драматизира толкова, промяната не е страшна:)
4. личните отношения - това е особено щекотлив въпрос, не ми се иска да се впускам в някакви безкрайни разсъждения и не искам да обидя никого, наистина! По мои наблюдения периодично се разразяват големи спорове, в които основните противоречия/отнасящи се до спора/ се изместват до положение, в което започват едни лавинообразни лични нападки/да го кажа най-меко/, което на мен ми говори, че много от участниците в тези спорове, не знаят как се води дебат и по тази причина, тръгват с обидите, ок, не можем всички да знаем, а и сме хора, емоционални. Тук изобщо не изключвам себе си, защото и аз съм правила така. Но, айде да помислим дали е нужно да издребняваме до там и да затъваме?! Май не. Виртуалното и реалното общуване се различават и в същото време са взаимозаменяеми, лично аз мисля, че никой не е дошъл тук, с цел да обижда, продължавам да го вярвам:)
5. няма пето - Идват празници, ent, забавлявайте се, обичайте се, не се напивайте много, нека не ви гони носталгията по родината, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

P.S. може да се напием някой път виртуално, предвид големите разстояния.

Доскоро!
е-на