извънкласно четене

Преглед:
 

Валери Петров и "Пет приказки"

Тези дни препрочетох петте приказки на Валири Петров. Реших да осъщества и един от плановете си - да изпалзвам таймер в часа. Преди време Поли бе публикувала такива таймери, но все нещо не ми идваше да се захвана. Вече съм използвала таймера на Деси, но само като таймер в час по математика, но сама да направя нещо, не.Та чак до сега.

 Реших да се върна и към една по-стара форма на възпитателна работа - викторината. Във викторината са ...

"Приказки по телефона" и Джани Родари

Още една от книжките, които поръчах моите дечица да прочетата. Има и забавления ;)

Играта на въпроси и отговори много допада на децата. За целта класа се разделя на групи от по 6 ученика. Спомням си, че с предишния випуск участвах и аз, за да допълним едната група.

 pikazki_Rodari.ppt

raboten list-Dgani Rodari.doc

Приказният свят на Каралийчев

 Karalii4ev.ppt

Ето я и темата за Ангел Каралийчев. Има още какво да се пипне в нея, но ...

За предишния випуск бях подготвила всичките 16 теми от извънкласното четене - презентация и работен лист, но ми изгоря харда и сега ги почвам наново. Не си спомням, какво бях включила тогава и много се ядосвам на оная буря дето ми гръмна компа.

...

Астрид Линдгрен и "Пипи дългото чорапче"

Подкарала съм темите по извънкласно четене ;)

Днес е наред Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче.

Ран Босилек

Лято, отпуска... много време за какво ли не ;), но вали... А една част от колегите са на Катарино, та взех да им завиждам. От опит знам, че завистта не води до нищо и си намерих работа. ;)

В препоръчителния списък на мойте бъдеще второкласници има две заглавия от Ран Босилек. "Патиланско царство"и "Приказки". За да проверя, дали са ги прочели подготвих това:

...

Извънкласно четене - Приказките на Андерсен

Здравейте, Колеги! Тези дни осъвремених един от уроците по извънкласно четене проведен с учениците от предишния ми випуск. Много си го харесвам, затова го споделям с вас. Дано да послужи на някого. Организиран е като групова работа и изисква предварителна подготовка от децата( домашна работа) Домашна работа.doc.

 

В часа работя с презентацията и кръстословицата.

 

кръстословица.doc

 

Приказките за деца.ppt
  Не знам дали ще с...
Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP