+1 1 глас

История на ЕвроСъюза - от туй филм не стаа!!!

 
От няколко седмици се мъча с историята на Европейския Съюз - не е история това, повярвайте ми!!!

Една война няма - а може ли да има история без воини? Ми, те тези европейци нямат ли собствено мнение, което да отстояват, за което да се борят, заради което да се обиждат и псуват в парламента, заради което да водят медиини воини и да вадят компромати постоянно. Нямa воини, нито в медиите, нито на бойното поле. Абсолютни фурнаджийски лопати - по всички проблеми намират тихи и мирни разрешения - скука голяма!!! 

И тия западни европейци, в какво неведение само живеят -  в повечето дъвжави не са и мечтали за новинарски емисии от по половин час по телевизията!!! Е, има някакви кабеларки, където дават по цял ден новини, ама то като другите телевизии дават по интересни програми, ако въобще седнеш пред телевизора, какво да им гледаш на тия. А в новини от по 10 минути за кой по напред  да говориш? Еми, не стига времето, затова си мислят на запад, че живеят добре. Няма кой да им показва РЕАЛНОТО положение на нещата; няма кой да им насажда всекидневно от всякъде в главите, че са бедни и безпомощни хорица, които с нищо не могат да променят положението си и  само могат да гледат как всички ги лъжат.

И едно кралско семейство няма. То остави, че няма, ама не се и чува да искат да създадат важен пост за някой такъв. И то като няма кралско семейство - няма и на кой да прехвърлиш отговорността, то решенията се вземат колективно, след много консултации и като цяло, реално погледнато, така спонтанно май не се сещам и за някоя сериозна грешка да са направили. Друго си е било в миналото с кралските семейства. Дай цялата власт в ръцете на някой, просто защото е успял да се роди в семейството, в което се е родил и му гледай сеира. А сега с тоя Европейски Съюз к'во ... и сеир няма.

И тия по-важните - ми за първи път ги чувам, и те постоянно се сменят, мноооого кратки мандати, постоянно някакви ротационни принципи - то кога да сгафи човек, кога да открадне - то постоянно някой те наблюдава. И плюс това нищо не говорят за личния си живот: ни се знае женени ли са, не са ли, какво правят децата им, в  кои дискотеки ходят, с кой спят - нищо се не знае. Не мога да ги разбера тия хора, да си на толкова важен пост и тооолкова па да се криеш ... . Добре, че са политиците на национално ниво, които зависят толкова от историте за тях в медиите, че иначе няма скандали, няма нищо.

И така. Скука голяма е тая история на Европейския съюз - няма добри, няма лоши, има само договори и факти. От туй филм скоро нема да стане - и дано!!!