avatar

"Първи радио-пленер на поетичната миниатюра"

Приятели (прескачам "скъпи", защото какви други да са приятелите), каня ви на едно странно и невиждано събитие: "Първи радио-пленер на поетичната миниатюра" (нали се досещате, че в този наслов има и усмивка... но пък си е напълно сериозен). Какво? Кога? Къде? Как? Кой?
Ето:
Утре (събота), малко преди и малко след 17:00 часа, ще драсна в ефира на Радио Благоевград (можете да го слушате и он-лайн на адрес www.radioblg.com) няколко щрихи от пейзажа, който се надявам да ни вдъхнови. След това всичко е ясно - ако някой се почувства предизвикан - може да предложи своят отговор чрез ефирните телефони (073/88 95 140 или 073/88 95 130) или в тази тема тук, в този форум. Слушането на радиото не е задължително условие - просто така ще чуете всичко...
Всъщност това вече се е случвало в коментари под произведения. Сега предлагам да го пренесем в ефир. Аз ще тичам между студиото и компютъра и ще предлагам на слушателите всичко, което се появи във форума (както и ще бързам да въвеждам в него това, което пристига чрез телефоните).
Регламент? Всъщност няма. И ограничения няма. Защото е трудно да се определи какво е "миниатюра" (кратките текстове понякога имат дълга опашка, дългите - понякога примигват за кратко). Може да бъде кратка импресия; нещо в традицията "хайку"; кратък размисъл - чрез ритъм и препращане към отвъдността на казаното в текста, поел пътя към поетичното; шарколак с неясен произход... каквото и както го почувствате (чувате, разбирате). Ограничение на броя на включванията също не се предвижда (освен във времето - но пък ако успеем, ще го правим всеки месец).

Малко преди 16:00 часа ще обявя "закачалките" тук - за да загреете.

Валентин Дишев