avatar

Сборникът "БГлог - поезия и проза" - чисто прагматично... и не съвсем

Сборникът "3 години БГлог - поезия и проза" излезе от печат! "На живо" изглежда дори по-добре от виртуалния си двойник:

Уморихме се да обясняваме какво представлява този сборник. За още неразбралите ето 2 линка:
http://bglog.net/Literatura/25270
http://bglog.net/Poetry/34118

Така ознаменувахме усилията на общността в продължение на година и повече да има своя книга и свое художествено лице. И докато постингите в една виртуална общност са "бягаща вода" или според думите на колежка-блогерка: "ай си кю на живо", то една добра книга, надявам се, да не остане незабелязана в по-широки среди на медиите и културната общност. Няма да се впускам в лирични отстъпления. Просто искам да уведомя, членовете на блога, гостите и всички, които проявяват интерес, как  могат да се сдобият с книгата.
Сборникът може да бъде купен от сергия № 11 на площад "Славейков".(срещу входа на Градската библиотека). Заслуга за това има Наско (Единотвас).

Също така книгата може да бъде намерена на борсата на издателство "Персей" Ето и линка за връзка с издателството:
http://www.perseus-books.com/contact_us.php

За блогерите извън София  и Пловдив (освен ако нямат път и познати по тези градове) бих препоръчал компютърните книжарници, по които може да се направи поръчка.


Търсим и други начини, и места на разпространение (разчитаме на съдействието на всеки!) и ще ви уведомяваме своевременно за новите възможности.

Но най-лесната и достъпна книжарница за членове и гости на блога е swetew! Гарантирам, че няма да откажа на НИКОГО след като ми пише тук - на пощата в блога или на swetew@abv.bg да се видим и му занеса бройка от сборника.
Както може би сте забелязали коричната цена на сборника е 4 лв. Но ако се обадите лично на мен и избегнем посредниците тя пада до 3 лв.
Иска ми се сборникът да се хареса най-вече на блогерите, нали е отражение на техния творчески дух. Вече получих и първите отзиви, че книгата е "страхотна", но всеки има право на мнение след като я прочете (Не преди това!).
Надявам се и събраните от продажбите пари да бъдат вложени в нови литературни начинания със стари и нови автори, каквато е волята на спонсорите.
Накрая, благодаря на всички, които помогнаха "чудото" да стане реалност!  Благодаря и на всички, които ни пречеха, на принципа: "Гроздето е високо, значи е кисело!".  Такива само амбицират да довършиш започнатото.
Една авторка преди седмици сподели, че издаването на Първата книга  на БГЛОГ има вероятност да стане, колкото и наш "полет в космоса". Е, полетяхме!
И накрая подобно на моя литературен идол Артър Кларк ще си позволя да цитирам себе си от един предишен постинг, изтрит кой знае от кого в общност "Поезия":

"  За финал преди седмици гледах третата серия на “Властелинът на пръстените”. Накефи ме, че от цялата патаклама, от грандиозните войни между Гондор и Мордор остана...една книга! Защото само една книга, една мелодия, една картина е някакъв залог за вечност във времето. "