avatar

Моят отговор на контакт от МОМН

Здравейте, г-жа Петкова.


Благодаря ви за този контакт!

Да, аз и колегите ми имаме интерес за среща със зам.-миинстър Милена Дамянова, стига да уточним какви са очакванията ни, нейните и нашите, от такава една среща. Предложението ми е да направим дневен ред, за да знаем за какво ще си говорим, за колко точно време и какво би последвало от срещата в най-добрия възможен случай.

Позволявам си да настоявам за всичко това, тъй като предишните ни срещи на живо с МОМН (различни експерти и друг зам.-министър) се провеждаха хаотично и бяха спирани по средата поради... по-важни работи. Основният резултат от тях до момента е неприятно усещане за хвърлено на вятъра време, т.е. нищо с което да се гордеем.

Ето защо Ви питам:

1. От какво естество е интересът на г-жа Дамянова? Най-общ (желае да разбере какво е "Новото образование") или по-конкретен (желае да разбере основните положения в готвения от нас Закон за училището, примерно)?

2. Интересът на зам.министърът е в контекста на специална инициатива (примерно Проект за дългосрочна стратегия за подобряане на обхванатите в средното образование) или е просто познавателен?

3. Има ли зам.-министърът въпроси, които бихме моли да изчерпим, като предоставим материали и отговори още днес? Кои са те?

4. С какво сме предизвикали този интерес към нас? Някой ни е препоръчал? Интересът е следствие на поръчение на министър Игнатов (понеже е прочел писмото ни до него от юни 2010 г.*) или нещо друго?

Моля ви да имате предвид също, че за да организирам пътуването си до София ще ми е нужно малко повече време. Освен това бихме могли да комуникираме  по електронна поща телефон или теле-конференция и да се видим към началото на Март. (Пиша ви от Италия.)


Очаквам с нетърпение отговорите ви.


Благодаря ви и до скоро!

Поздрави

          Павел Лазаров


______________________

* Прикачвам писмото ми до министър Игнатов.

________________________________________________________________

www.novoobrazovanie.org

--- Gio 6/1/11, Maria Petkova ha scritto:

Da: Maria Petkova 
Oggetto: sreshta sys zam.ministyr Damyanova
A: "info@novoobrazovanie.org" <info@novoobrazovanie.org>
Data: Giovedì 6 gennaio 2011, 14:24

Здравейте господин Лазаров,

 

Зам.-министърът на образованието, младежта и науката – г-жа Милена Дамянова, има желание да се срещне с Вас или Ваш представител по повод Вашия проект .

Имате ли интерес за участие в такава среща?

 

С пожелания за успешен ден,

Мария Петкова – Връзки с обществеността

Министерство на образованието, младежта и науката