avatar

Simply Red - LIVE in Sofia!!!

Нямам търпение да ви споделя впечатленията си за концерта :) Страшно се вълнувах, докато седяхме пред Зимния Дворец и търпеливо чакахме да влезем. Само няколко думи за организацията (концертът се организираше от Sofia Music Enterprises). Не мисля, че на някой му беше приятно да седи толкова време пред залата и да пускат ужасно бавно. Като ни претърсваха, на моя приятелка й казаха да изхвърли капачката от минералната си вода? А като влязохме в залата преди концерта от сцената хвърляха минерални води. Къде е логиката?
Концертът беше от 20 ч. Но по стар български обичай почна в ....21.10 ч. За мое щастие успяхме да се доберем доста близо до сцената (бяхме правостоящи) и можехме да видим много :) Ужасно много се изкефих! Звукът беше добър, гласът на вокала се чуваше прекрасно :)
Simply Red изпяха две парчета от новия си албум. Бяха страхотни - с напълно различно звучене и направо грабващи. Едната се казва "Oh, what a girl", а другата, която ми хареса още повече - мисля "Deborah".
Мик Хъкнъл, независимо от годините си, които вече хич не са малко, подскачаше на сцената и ужасно много се забавляваше :) На някои от песните, публиката пя май повече от него :) Бек вокалите му бяха едни негърки... толкова черни, че направо сини. Но от онези с гласове-гласища :)
Накрая групата излезе два пъти на бис. Изпя най-любимите песни на всички. Изобщо краят беше невероятен :)