avatar

Честит празник, мили жени!

Зная, че не всички празнуват този празник. И аз не харесвам пълните с подпийнали жени ресторанти и мръснишките вицове, в които мъжете на този ден подаряват скъпи подаръци на любовниците и секретарките си.
Но извън тази пяна има нещо чисто и първично прекрасно и то звучи в гласовете на децата от моята група. Чуйте ги.​

Мила Мамо,

Аз те обичам. Обичам сърцето ти – то е весело и в него за мен има цветя с розови листенца. Обичам и ръцете ти, защото са хубави и умеят да вършат много неща.

Искам да приличам на теб в лицето и косата.

         Целувам те: Маги

 

Мила мамо,

Когато мисля за теб, става слънчево и горещо, цъфтят цветя и птички пеят. Много съм щастлива, когато ти помагам да готвиш. Щастлива съм и когато си играем с Яна. Щастлива съм и когато аз съм легнала на моето легло, а ти седиш на леглото на Яна и ни четеш приказка.

Искам да приличам на теб, когато си облечена в хубава рокля. Искам да правя като твоите банички със сирене. Искам да ходим двете на разходка.

        Целувам те: Пресияна

 

Мила мамо,

Аз те обичам. Защото си ми майка. Ти си ме родила, гушкаш ме, играеш с мен на куклен театър, четеш ми понякога приказки, купуваш ми дрехи, готвиш ми. Обичам да ми правиш краставици със сол.

Обичам те, мамо. Обичам и тати. Еднакво и двамата. Мечтая си да отидем четиримата с кака Илона на море: аз да плувам, кака и мама да се пекат, татко да плува пак с лодката. Искам пак да отидем в Кипър със самолет.

            Целувам те: Денис

Мила мамо,

Обичкам те много: от детската градина до Сторгозия. Обичам те, защото си ме родила и си ме пазила от болести.

Мамо, ти си много добра. Когато правя беля: 5Х5 по дупето, когато направя нещо хубаво, ме галиш по главата.

Щастлив съм, когато и ти си щастлива. Когато бях  малък  и ти беше тъжна и аз ставах тъжен и плачех, а когато ти беше весела и аз бях весел и се усмихвах. Сега когато си тъжна искам пак да направя твоята буква, да я сложа на земята пред теб и ти да се усмихнеш.

         Целувам те: Георги

Мила моя мамо,

Сладко те обичам. Защото ти си най-добрата майка на света. Много по-добре се грижиш за мен – правиш каквото аз искам, храниш ме добре.

Обичам те, мамо. Ти си моето сърчице. Когато си мисля за теб си представям слънце с облаци и море – спокойно, синьо. Аз се нося по леките топли води, ти ме викаш да ме намажеш с крем, да не стана на гореща филийка, а тати се маже със своя крем.

Най-много обичам да ходя с вас в зоопарковете. Обичам да гледам животните, а вие да ми разказвате за тях.

Обичам и да слушам приказки от голямата книжка. Обичам и да рисуваме: аз рисувам мама, тя рисува мен, а тати рисува нашата къща и целия блок.

Целувам те: Георги

Мила моя мамо,

Много те обичам: както обичам пате. Патето е жълто и пухкаво и искам да го гушкам. Ти си сладка, хубава и прекрасна и искам и теб да гушкам силно.

Обичам вечер да лягам на ръката ти, да си сложа ръчичките под бузката и двете да гледаме телевизия, докато заспя.

Искам да приличам на теб в усмивката. Искам и да готвя като теб твоите манджички, супички и таратор. Много харесвам твоята блуза с усмивката. Като порасна, искам и аз да я нося. Моля те, носи я по-малко, за да остане за мен.

Обичам заедно да четем приказки, да ми купуваш хубави играчки и дрешки. Обичам и да си играем двамата с тати, докато ти се къпеш.

Целувам те: Сибел 

Мила мамо,

Ти си добричка, даваш ми да ти помагам, да святкам лампата сама. Обещавам да те слушам много.

Обичам да те  милвам и да ти правя прически. Обичам те чаааак до България. Защото ти си сладичка и пухкава. Като мече. Обичам да си играем с теб на кукли.

Обичам да ми сипваш сокчета, да ми правиш лимонада. Най-много обичам да излизаме навън и ти да ме люлееш на люлката пред нашия блок.

      Целувам те: Кристина

Мила моя мамо,

Много те обичам. Обичам те повече от пъпеш. Защото ти си ме родила. И когато правя беля ми се караш, но не ме наказваш.

Когато те видя – изгрява слънце. Става ми топло и ми се иска да тичам, да тичам и да си играя.

Когато те няма – мисля за теб и ми се иска по-бързо да си дойдеш. Последния път ми донесе страхотна блуза с акули и китове, която свети, когато я нагрееш със светещи неща. Толкова я харесвам, че спя с нея.

С теб, мамо, си играем с коли; четеш ми приказки, ходим заедно на Корфу. Най-много обичам да си играем заедно и заедно да пътуваме. Още помня вафлата, която ми купи на кораба за Корфу.

               Целувам те: Крум

Мила мамо Гери,

Да си здрава, мила мамо, да не кашляш. Когато ти си болна, аз се смея като маймунка, за да оздравееш по-бързо.

Аз те обичам. Обичам те много – 5. Теб обичам повече от супата, таратора, ориза и мусаката, които ми правиш. Обичам и тати. Искам да отидем с теб и тати в Мола и да ядем макдоналдс.

         Целувам те: Марианка

 

Мила мамо,

Аз много те обичам. От тук до края на света. Защото ти си ме родила. Защото ми наливаш вода, когато ми се пие през нощта. Защото ми даваш да карам колелото от Гецата. Защото ми даваш да карам тротинетка. Даваш ми и филия със свинска мас.

Обичам те, защото се грижиш за мен. И тати се грижи за мен. Даваш ми да ходя на паркинга и там да карам колело. Да се качвам на един много висок баир. Направи ми и стая с хубави тапети.

Най-много обичам с теб да гледаме за Мега ум.

Мечока Джо и той те обича. Защото го переш с пералнята, а на мен ми режеш ноктите.

Много се радвам, че ще ставам батко.

Обещавам да ти помагам и да те слушам.

         Целувам те: Владимир

Мила мамо,

Ти си хубава, най-хубава от всички хора. Когато те видя да идваш в градината, ми се иска да те гушкам и цункам. И тати е най-хубав.

Ти си добра. И тати е добър. Когато направя беля, аз се извинявам, ти ме гушкаш и ме цункаш. Само ми се карате и не ме наказвате.

Обичам те, мамо. Обичам те до 100. Обичам мама, и баба, и зеленчуците, и плодовете. Когато съм в къщи, аз си играя с Марти, мама чисти, а тати чисти колата или помпа гумите.Хубаво ми е в къщи.

         Целувам те: Павел

Мила мамо,

Ти си много хубава. Ти си моето слънце. Като те видя, ми става топло и тичам да те гушна.

Харесва ми, когато си в почивка. Тогава идваш да ме вземеш от градината и ходим на разходка в Кайлъка, в зоопарка или при колите, които се състезават.

Аз те обичам. Обичам те колкото книгата за Кумчо Вълчо и седемте козлета. Обичам те, защото ми купуваш разни неща, защото се разхождаме заедно, защото ми готвиш картофки със сос.

Поздравявам те за празника. Обичам да ти подарявам букет с цветя.

Обещавам да те слушам и да те обичам до когато искаш.

         Целувам те: Крис 

Мила мамо,

На твоя празник ти подарявам гривничка с името ми. Защото те обичам. Обичам те колкото агнетата, колкото къщата, колкото динозаврите. Агнетата и динозаврите са родени от стомаха на майка си, като мен.

Обичам те, защото искаш да ходя на градина. Тогава ми купуваш всичко. Купуваш ми тетрадки, играчки, пластилини. Водиш ме в Макдоналдс. Водиш ме и в детския кът с батута и играчките.

Обещавам ти да те слушам и да ходя на градина без да плача. Вече започна да ми харесва в градината. Само малко ми е мъчно за теб, за тати и за бати.

         Целувам те: Антоан

Мила мамо,

Много те обичам. От Земята до небето. Защото ме галиш. Тогава ми е добре – ръцете ти са нежни. Когато ме галиш с тях  ми се иска да ти помагам и да ти набера букет от жълти минзухари. Много ми беше хубаво на Боровец. С нас беше и тати и се пързаляхме много.

Обещавам ти да те гушкам и обичам чак докато свърши света. И ще те слушам и няма да казвам лоши неща.

         Целувам те: Алекс

Мила моя мамо,

Благодаря ти за всичко, което ми подари. Благодаря ти и за супата, която обичам най-много. Благодаря ти за всички грижи за мен.

Аз те обичам много. Хиляди. Ти за мен си слънцето. Когато те видя ми става топло. Веднага искам да те прегърна. Най-много обичам да играем двамата на Енгри  Бърдс. Харесва ми да сме един отбор и заедно да побеждаваме прасетата.

Обичам и да готвим заедно: ти да правиш боба, аз – супата.

Да си ми жива и здрава, мамо, докато те обичам. А аз ще те обичам докато стана голям. И тогава няма да престана да те обичам. Все пак си ми майка. Нямам друга. И не искам друга майка.

Обещавам ти за всички неща, които си ми давала, да бъда 1 ден послушен без караници. Това ще е добре за теб. Може да имаш такива дни колкото искаш.

       Целувам те: Матей

Мила мамо и бабо,

Аз ви обичам. Обичам ви много, безкрайно. Мамо, теб обичам, защото ми позволяваш да играя на компютъра, даваш ми да ям и ме слагаш да спя когато трябва. Бабо, теб те обичам, защото ми показваш буквите на разваления компютър и да броя числата на клавиатурата на големия компютър. Казваш ми да играя с играчките, правиш ми пица и ми готвиш.

Най-много обичам да наричам ръцете на мама „рибки” и те си играят с мен. Обичам и когато мама ми чете за Мравчо. Обичам и когато баба идва в спалнята и ми казва на ушенце, че ме обича.

Обещавам ви да правя това, което ми казвате.

         Целувам ви: Цецко

Мила мамо,

Аз те поздравявам за твоя празник. Искам да ти кажа, че те обичам. Обичам те от нас до стената на детската градина. Защото ми готвиш супа и тараторче, правиш ми сладкиши, кремвиршче и кремчета. Купуваш ми обувки и ми переш дрехите.

Обичам когато на обяд сядаш на моето легло, четеш ми приказка и аз заспивам набързо.

Когато те видя на вратата на групата се скривам, за да те изненадам. Когато ме намериш, тичам да те гушна.

Най-хубавото е аз да те гушна и ти да ме гушнеш.

Обещавам да те слушам.

Целувам те: Стели

         Мила моя мамо,

Много здраве от мен. Защото те обичам. Обичам те повече от мотора. Защото ти си играеш с мен. Рисуваме заедно. Готвиш ми супа и спиш с мен в едно легло.

         Когато идваш да ме вземеш, сякаш чувам гръмотевица и тичам да се гушна в теб. Защото когато съм в теб, не може да ми се случи нищо лошо.

         Ти за мен си нещо специално. Не мога да те загубя завинаги.

         Обещавам да те слушам и да те обичам 5-6 години.

                   Целувам те: Димо

Мила мамо,

Ти си прекрасна. Много ме гушкаш и каквото ти поискам – ми купуваш. Обичаш ме. Когато се усмихнеш – значи искаш да ме гушнеш. Тогава ми идва да се разплача, става ми топло и ми се иска да ти дам 30 цветя – сини, бели и едно розово.

Много обичам с Деа и теб да излизаме на разходка в новия Мол. Обичам да ми купуваш накрая Чипикао с метални чипове. Вече събрах 12.

Обещавам да те слушам много. Когато порасна ще ти подаря дрехи и нови обувки. Ще ти купя и собствен компютър. И ще продължа да те обичам до 1 милион години.

         Целувам те: Митко

Честит празник, мили жени! Вие сте прекрасни не само на този ден, но всеки ден от годината, години наред. Казват го децата ви. А няма по-искрени и по-правдиви хора на света от тях.