avatar

ВАЖНО!!!

 Уважаеми колеги, новата програма за предучилищна подготовка вече е факт. От името на г-жа Янка Иванова, старши експерт, РИО-Ловеч, която ми изпрати Програмата, я качвам на страниците на Предучилищна педагогика. Призовавам всички да се запознаят с нея много обстойно и активно да я коментират. Аз поемам ангажимента да събера обобщените коментари и да ги изпратя на авторския колектив.       ProgrammÅ_New_Giurov.doc

  "Позитивният опит е резултат от позитивни социални контакти - човешкото образование протича винаги в общност, а общностните изяви са вероятно неговите най-значими стимули. Представянето на настоящия проект за програма е пример за балансиране на предишен и актуален опит за степенуване на етапи на образование в детството, в резултат на които се анализират нови структури. Така най-ефективната форма на сътрудничество се крие в “проявата на отношение”, която осигурява прогреса в образованието. Затова е ценно представянето на новата национална програма за предучилищно образование да се съпътства от мнения и препоръки на практиците в системата на образователните институции за възпитание и обучение на деца до седемгодишна възраст.

От името на авторския колектив Ви приканвам да вземете отношение по прогарамата – като положителни постижения и препоръки за усъвършенстване."

Проф.д-р Димитър Гюров