avatar

Достъпно и лесно

Става дума за технологията един компютър - няколко мишки и софтуера DynaMice. По-голяма ефективност в часа може да се постигне само с 3-4 мишки. Пример: едно почти класическо препитване на 4 ученика по ЧО III клас премина за 10 минути – речник, тестови въпроси, интерактивни задачи за съотнасяне, разпознаване, отстраняване на излишното. Концентрацията на избраните да участват бе на ниво, а останалите деца следяха с необичайно голямо внимание представянето на съучениците си. Рейтинг-листът с точките (давани от системата и учителя) не остави място за колебание в оценяването.

Уроците и тестовете за DynaMice се разработват лесно (подобно на Microsoft Mishief) в Power Point среда, а инсталирането на програмата не изисква Windows Vista или Windows 7.

За начало е необходимо малко търпение и време за обучение на сайта на Вили Дафчева. Огромна благодарност към Вили за подробните уроци!

Качвам (за по-пълна представа) въпросната презентация тип „Разбрах, научих, мога”. За да са активни опциите гласуване, влачене, рисуване трябва да имате програмата.