банково ТНТМ или има ли банки самоделки

Току що, 02 август 2005 г. към 10:30 часа, се връщам от моята "любима" банка. Трябваше да изтегля някакви пари от фирмената сметка. Да аме не.

Очакваше ме дълга опашка, нервно потропваща с крак. Някак познато и събуждащо киселини под лъжичката.

След като опашката започна да добавя към нервното потропване с крак и нервно подсвиркване и провикване, лично шефа на клона слезе от небето да обясни на простосмъртните какво се случва.

Пак се срутила системата на банката, "Пловдив няма връзка с централния сървър в София, извинете със Столицата". (защо имаше нужда от допълнение, незнам)

Дежа-вю. Вчера ми го обясняваха същото.

Колко много БТК са виновни и как не си поддържат връзката. Това май в България е мода. Всички се оправдаваме с някой. В телекомуникациите БТК са много на мода.

След кратко обяснение и как БТК пак са се прецакали, той вдигаше невинно рамене. Направи ми впечатление обаче един господин, който явно бе решил не само да нервничи,а и да пита нервно:

Въпрос 1: "Това се случва за 4 път тази седмица, защо сте още при БТК, явно щото ви дават най-евтино?" До тук с "за нас клиента е бог, цар и най-важното същество на света". Така е, но само ако може да го прекараме евтино

Явно банковия ПР го нямаше на терена, защото банковият чиновник си каза истината: " Не е от моята компетенция" ( всички си го преводохме като "знаеш ли как ми дреме")

Въпрос 2: "Защо нямате втора връзка. Струва най-много 300 лв на месец допълнително. Времето, което си загубихме тук 15 души да ви чакаме 1 час не е ли по-скъпо?" 

Опаа този май е бивш колега от интернета. Добър въпрос. Често обаче на добрите въпроси се отговаря главно с невербални отговори. В случая също - повдигане на рамене, почесване по врата. Готово. Отговоря трябва да ни задоволява. Продължи поне 10 сек.

Та на въпроса, защо ми дойде да го напиша:

Защото се оказва, че и доста банки са едно голямо ТНТМ.

Хора гледайте на кой си давате парите!

ТНТМ-тата са на всякъде