0 0 гласа

3 начина да накарате служителите да се вълнуват от преместване на офис

 

3 начина да накарате служителите да се вълнуват от преместване на офис.

 

Съобщението, че вашият бизнес офис се мести, може да дойде заедно със съпротива и негативност от вашият екип. Понякога едно преместване означава по-малко работни часове, прекъсвания в планирането и вероятно дори значителни промени във времето за пътуване или работният процес. За да поддържате екипа си развълнуван от необходимия преход, опитайте тези три начина да накарате служителите си да видят движението в по-положителна светлина.

 

Потвърдете отново сигурността на работата.

На днешният пазар на труда само 20 процента от служителите казват, че смятат, че работата им е сигурна. Ето защо, когато служителите чуят преместване на офис, едно от първите неща, за които може да се сети, е да бъдат освободени или да загубят позициите си. Ако има първоначални възражения срещу преместването, уведомете екипа си, че работната сила и броят на отворените позиции няма да се променят въпреки преместването.

 

Служителите ще се чувстват много по-удобно и уверени да помагат по време на транспортирането, ако не смятат, че работата им е застрашена. Няколко съвета, за да сте сигурни, че вашите служители се чувстват сигурни, включват:

 

    Бъдете открити относно причините за преместване на офис

     

  • Поддържайте отворени линиите за комуникация между ръководството и членовете на екипа

     

  • Бъдете прозрачни за всички възприемани промени в графика по време на преместване на офиса

     

  • Накарайте всеки в екипа да се чувства важен

Отделете време, за да определите различни задачи и роли за всеки член на екипа. Когато служителите се чувстват ценени като част от фирма за преместване, те са по-ентусиазирани за цялото пренасяне. Освен това проучванията показват, че служителите, които се чувстват ценени, са по-амбициозни, по-вероятно е да се задоволят със задълженията и са по-ангажирани. Тези атрибути са изключително важни по време на движение.

 

Възлагането на задачи, за които сте сигурни, че могат да се справят, е най-лесният начин да гарантирате, че вашите служители се чувстват ценени. Въпреки това, положителната похвала, показването на благодарност за добре свършената работа и дори предлагането на специални предимства като платен обяд в петък може да помогне.

 

Планирайте специално събитие за служителите след приключването на преместване на офис

 

Фирмен пикник, готвене или дори спокоен ден за ядене, когато всички служители могат да носят храна, която да споделят с офиса, може да бъде забавно за всички. За да направите преместването по-малко плашещо, помислете за организиране на специално събитие, след като уредите цялото пренасяне. Публикувайте бележка или уведомете всички за предстоящото събитие, за да имат какво да очакват с нетърпение.

 

Планирането на събитие, фокусирано върху общността, също си струва да се обмисли, ако вашият бизнес ще се премести изцяло в друга общност. Събитията, фокусирани върху общността, помагат на вашите служители да се запознаят с хората от заобикалящата аудитория. Затова помислете за организиране на среща и поздрав в обстановка между вашия екип и потенциални клиенти или за участие в местна благотворителна организация.

 

Нуждаете се от помощ при планирането за преместване на офис?

 

От помощ при планиране и управление на проекти до поддръжка след преместване, ние можем да се уверим, че имате помощта, от която се нуждаете на всяка стъпка от пътя. Обърнете се, за да обсъдите нуждите си като собственик на бизнес и получете безплатна предварителна оферта за преместване на офис от hamalite.bg, и нека  да започваме.