Мотивационна Оценка на Личния Потенциал -MAPP

Попаднах на онлайн тест - MAPP.
Онлайн тестът MAPP предлага уникална оценка, чиято цел е да насочва, ориентира, мотивира и помага на хората да реализират най-пълноценно своя образователен и професионален потенциал.

MAPP (Motivational Appraisal of Personal Potential) означава Мотивационна Оценка на Личния Потенциал. Този метод се базира на мотивацията и целта му е да помогне на хората да определят с точност към кои области да насочат потенциала си при избора на кариера и вземането на жизненоважни решения, които са в синхрон с тяхната вътрешна мотивация. В края на краищата, ако харесваш това, с което се занимаваш, ще го чувстваш повече като хоби, отколкото като работа.

Тестът MAPP може да помогне:

  • на конкретния човек, разкривайки неговите силни страни, неговите интереси и склонността му да извършва определен вид работа; Приложима е при избора на професионална кариера, при избора на образование, за да се следва тази кариера и да се постигне лично удовлетворение от работата.

  • на HR специалистите и работодателите в процеса по набиране на кадри, повишение, планиране на кариерното развитие на служителите, планиране на приемственост в организацията, развитие на работни екипи и др.

Направих си го и е доста точен, но за да прочетеш целия си резултат се плаща.