Нека бъде чистота!

Това не е песен на Васко „Кръпката”.
Това е вик за помощ на София – мръсната.

Тази седмица улиците ми приличат на някаква гадна компютърна игра с елементи от филм на ужасите. В нея лошите герои са контейнерите, котките, кучетата и клошарите, които разпространяват опасна зараза из града. След това плъзват хлебарки, мухи и мравки по улиците и в апартаментите. Както се казваше в онова детско филмче „Гадост и зараза!”.

Тази вечер се прибирах от работа и пристигна автобус 11, но от онези гадните, които имат само четири малки прозорчета. Смрад! Стискам зъби да не повърна. Спасението ще дойде, когато сляза на моята спирка. Да, ама не! Пресичам и... тъкмо да си поема дълбоко въздух... ми се изпречват две кофи (поне наподобяват такива), отрупани с боклуци, торбички и кашончета от всички страни. Затаявам дъх и отминавам на бърз ход.

Нямам търпение да се прибера в моята малка хубава стаичка със зелени и успокояващи щори. И да се изкъпя! Май вкъщи се чувствам най-добре. Но съвсем скоро ще ми спрат топлата вода и ще се слея с околната миризма. Налага се да направят профилактика за две седмици! Каква профилактика бе, хораааааааааа?! По улиците смърди, в рейса смърди... Сега в редакцията подготвяме ново издание и също е зле положението, защото сме 10 човека в една стая. Как да бъда чиста и спретната?! Отнемате ми толкова необходими неща в живота – въздух и вода!

Най-чистото място в момента е нашият вход. Скоро боядисаха вратата, стените и асансьора. И кошче си имаме! Я, празно е! Толкова е хубаво и уютно!

Дано и вие си имате такива местенца, където да се скриете от гнусотията.

Съветите ми са:
Сведете боклуците до минимум! Не се подигравайте на баба си, че събира найлонови пликчета, кутийки и опаковки. Правете като нея! Повечето неща могат да се ползват втори, а даже и трети път!

Не ходете с обувки вкъщи!

Не се пипайте и почесвайте с тези мръсни ръце!

Купете си антибактериален сапун, антибактериален шампоан и антибактериален крем.

Мийте си по-често ръцете! Ако нямате възможност и сте на път, купете си антибактериални кърпички! Изобщо тези дни „вълшебната” думичка ще е антибактериален.