Останал ми е козунак!

Мили дами, със сигурност сте се чудили какво да правите с козунака след Великден (ако е останал де). Аз се почудих ама не много. Една приятелка ми даде съвет какво да го правя, най-вече пък и защото не се получи вторият път, стана доста сух. Е, тзи път не го хвърлих ами го направих така.

http://images15.snimka.bg/002598392.jpg



 А рецептата е много лесна, Нарязва се козунака на филийки, нарежда се в тавичката и се залива със сместа за крем карамел (пропорцията пожелание). Пече се на водна баня, като тавичката се слага в друга по-голяма и се сипва вода в нея, на тих огън за да не завира водата (това е много важно).
Аз открих сега още една и ще я направя веднага щом се изяде този така рециклиран козунак;)
Ето я и другата:

Козунак с крем карамел

Продукти: 1 чаена чаша захар, компот от кайсии, готов козунак, 1 л прясно мляко, 6 яйца, 1 ванилия, кора от лимон, захар на вкус

Приготовление:
Една чаена чаша захар се карамелизира в дълбока тавичка (ел. тенджера). Нареждат се кайсии от компот. После се добавят дебело нарязани филии козунак (по около два пръста), с които плътно се покрива тавичката. Заливката се прави от 1 литър прясно мляко, 6 яйца, ванилия, кора от лимон, захар на вкус. Заливаме и изпичаме. Поднасяме обърнато обратно. 
 

Дано съм ви била полезна с тази идея!