0 0 гласа

Някой обяснения относно предната ми статия

 

Благодаря ви за дейното участие! Ще се опитам да отговоря максимално подробно на всечки критики, защото може би останах, в известна степен, не разбран.
Ще започна с последните два на Shogun и на Eowyn. Както написах, следях последния месец и нещо бглог и наблюдавах проблемите ви с двата (дори бих казал трите) трола. Не съм трол и подигравките и обидите, с които троловоте се характеризират няма да бъдат намерени в моя блог. Същото време ви призовавам към реална толератност, което означава зачитане на чуждото мнение, дори и да бъде квалифицирано като сексистко. Убеден съм, че по-долу ще покажа, че не съм сексист и това, че не харесвам феминизма, не ме прави такъв. Наистина не бързайте с квалификацията трол, защото квалификациите пречат на истината. В крайна сметка това ми е първия ден тук!
Конкретно по двете точки на Шогун, ще кажа, че слоганът тук е "Авторът си ти", а това е отговорност. Авторът трябва да е честен към читателите си иначе не е автор. Честен означава да каже, това което мисли без значение реакцията. Искренността е  красотата на човешките отношение, а човек може да допусне другите до собствената си красота единствено когато е искрен, иначе цялото писане е безсмислено.

Освен всичко това, Шогун, много лошо впечатление ми направи израза ти за „малката група евентуални читатели”. Нима авторът пише за възможните си читатели, авторът първо пише за себе си и за своето собствено удоволствие. Той създава първо радост на себе си, ако писането не му доставя удоволствие, значи не е никакъв автор – той е писар.

Докато писах всичко това, коментари оставиха Elab и Arlina. На  първия благодаря, че не ме квалифицира веднага. На Arlina ще кажа само, че винаги когато четеш нещо си напълно свободен в разбирането му. Читателя е свободна питчка, която може да направи всякакво заключение от произведението. Чувства ли се ограничен, затова как да разбира произведението, той не е читател, а „зубрещ” ученик. Зубренето никога не ми е доставяло удоволствие. Да, когато съм чел Платон съм го разбрал, може би наистина по свой собствен, специфичен и уникален начин. Вие, когато сте го чела също сте го разбрала и се надявам това също да е по свой собствен, специфичен и уникален начин. Не твърдя, че е моя начин е по правилен от вашия, но настоявам, че вашия начин не е по правилен от моя. Когато човек е свободен, не може предварително да му задаваме изводите, до които достига. Уникалността показва свобода.

 

denijane има теми и разговори, които една жена не може да разбере. Самото изречение имплицитно включва и обратното – има теми, които един мъж не може да разбере. Може ли мъжът да разбере болката и удоволствието от раждането? Не! Богът, природата или както искате го наричайте, е направил нещата така, че аз НИКОГА няма да мога да разбера раждането. Това е нещо отвъд думите, всяко обяснение го изкривява и го прави невярно. И ще бъде глупаво и смешно, заради някакви обвинения в нетолератност и сексизъм да опитвам да твърдя, че имам и най-мъничкото понятие от това какво е да раждаш! Същото, Дениджейн, се от нася и за пълноценното мъжко общуване – от е отвъд думите, то е едновременно разбиране, което не може да се обясни. Тук не говоря за това може ли жената да кара автомобил, или да ръководи гиганска корпорация – МОЖЕ – това няма нищо общо с темата, която съм отворил.

Не тъврдя, че мъжката любов е по-възвишена (съжалявам, написаното не е редактирано и грешката е моя), твърдя че общуването е пълноценно когато включва и сексуалното. Това се отнася и за мъжете и за жените – липсва ли секса, възката е незавършена.

По нататъчните ти разсъждения считам за некоректни –не съм употребил думата разплод. Ние сме хора, а не животни. Но кажи ми, честно и откровено, нима за жената съществува нещо по-възвишено и свято от това да даде живот на дете. Нима жената би заменила детето си за цялата мъжка философия, творчество, приятелство. Аз смятам, че не!  Детето е върхът на жената и истинското хетеросексуално общуване има за цел именно създаването на дете. После казваш, че си падаш по гей-порно – предполагам на шега. Аз лично не си падам по никакво порно – то е плоско и не представя нито хетеросексуалното, нито хомосексуалното общуване. ОБЩУВАНЕ, в порното няма общуване, в него има само външните прояви на секса – грозно и кухо. Наистина се радвам на принципите ти за Свобода, Равенство и Братство, но ще кажа нещо, което може би ще предизвика гневът ти – погледни историята и ще установиш, че тези принципи са родени от истинско и пълноценно общуване между мъже.

 

Lyudmila Petkova, кажи ми честно промени ли се отношението към мъжа ти след появата на децата. Все пак не започна ли да му отделяш по-малко от вниманието си. Убеден съм, че да! В това няма нищо лошо, то е естествено – жената е насочена не към мъжа, а към венеца на своето съществуване – Детето. И пак ще задам въпроса – нима творчеството на мъжа ви се струва по-ценно от детето? Ако е така това ми изглежда сбъркано и неестествено – далеч по неестествено от хомосексуалния секс, направо извратено. Колкото до любовта между Данте и Беатриче, поне спред wikipedia.org двамата са се засичали един единствен път (а може би два пъти), в целия си останал живот Данте е изживявал своята любов към нея в компанията на съмишленици – мъже. Именно това пълноценно мъжко общуване го е карало да вярва в любовта си към Беатриче. Ако не е било то никога нямаше да има нито Божествената Комедия, нито политическата му творба – Монархията, нито пък някой от нас щеше да знае за Данте и Беатриче. Но това, както вече казах е неизразимо с думи.

 

В заключение искам да кажа, че да отчиташ различията между половете не е сексизъм, а добро зрение. А относно тролството, надявам се да ви убедя, че прибързано сте ме квалифицирали, ако не успея всички, то поне някой и с тях да имаме истинско пълноценно общуване.