Великденско състезание "Какво? Кога? Къде? Защо?"

Дойде време и за второто за моите първокласници /Великденско/ състезание. Класът е разделен на три отбора, децата си избраха капитани и имена на отборите. Всички с нетърпение очакват надпреварата и четат по зададените теми. Но с още по-голямо нетърпение очакват и наградите – великденски шоколадови лакомства и украса, златни, сребърни и бронзови медали.

Условно състезанието е разделено на 8 кръга. В първия – кръстословицата по роден край всеки отбор отговаря на три въпроса /за да станат девет, съм включила и възклицанието/. Същият е принципът и при избора на думи за римуване на стиховете. Останалите кръгове за всеки отбор има отделно формулирани и групирани въпроси. Картината за откриване на разлики се разпечатва за всеки отбор. На предпоследния слайд съм дала примерна таблица за отчитане на резултатите. Балообразуването, разбира се, всеки може сам да променя според своята преценка, както и в зависимост от нивото на знания на децата.

От години правя подобни състезания на децата и това е начин не само да ги стимулирам да четат повече, но и да работят в екип, както и да действат в конкурентна среда. Не на последно място с тези състезания целя да ги науча да печелят и губят достойно.

 Ако някой може да ме насочи как да направя кръстословицата в такъв вид, че само квадратчетата за попълване да се разчертаят, нека даде знак.

 Презентацията е отворена, за да може всеки от вас, на когото допадне това, което правим и желае нещо да промени, да го стори.

Великденско-състезание -1-а.ppt