Color Mixer - безплатна програма за оцветяване и смесване на цветове

От вчера се чудя дали да споделя с вас откритието си, но днес вече съм сигурна, че ще е от полза, след като прочетох, че Тони е приготвила за своите ученици "Антискука с великденско настроение". Картинките в нейния вариант трябва да се разпечатват, а аз предлагам вариант за оцветяването им чрез програмата Color Mixer, която работи не само с картинките, които вървят в пакет с нея, но и с други изображения в четирите най-популярни графични формата.

Ето скрийншот на слайда от презентацията на Тони.


 

Вижте как съм го оцветила с помощта на програмата.



А сега ще обясня защо съм се колебала вчера да споделя тук програмата. Защото има една подробност, която може да затрудни част от колегите при вмъкването на чужди картинки.

Изображенията (които се предполага, че са най-вече черно-бели) не могат да бъдат във всякакви размери, защото оцветяването не става както трябва. Картинките трябва да са в размер 800х600 пиксела.

Преоразмеряването на нашите картинки, които ще подготвим за децата, може да се направи с някоя друга програма - графичен редактор, и след това картинката ще е готова за оцветяване с Color Mixer. Това е една програма, която учи децата не само да избират цветове, но и да смесват цветове и да получават нови.

Така че с един куршум - не два, а три заека. Децата на Тони не само ще решават задачки и ще оцветяват, но също така ще научат как да получат виолетовия цвят, като смесят сини и червен, и зеления - като смесят син и жълт.

Давам линк към програмката, която вчера дръпнах от интернет, но днес не откривам официалния й сайт. Затова съм я сложила в докса.

ЛИНК