абсолютният хит на месеца

Авторът е неизвестно, но се предполага че е младеж между 14 и 17 години. Толкова много е шашнал учителите, че все още се пази в Педагогическия Музей в Париж. Това е документът:

"Птицата за която ще ви говоря е бухалът. Бухалът не вижда през деня, а през нощта е по-сляп от къртица. Не знам кой знае колко за бухала и затова ще продължа с друго животно по мой избор: кравата.
Кравата е бозайник. Има 6 страни: дясната, лявата, горната, долната. Задната страна има опашка от която виси четка. С тази четка гони мухите за да не падат в млекото. Главата и служи за да и растат рогата и също защото устата все някъде трябва да стои. Рогата са за да се бие с тях. На долната страна държи млекото. Екипирана е така че да може да се дои. Когато се дои, млекото идва и повече не спира. Как се справя кравата? Никога не съм могъл да разбера, но излиза по-обилно.
Мъжът на кравата е вола. Вола не е бозайник!
Кравата не яде много, но това което яде, го яде два пъти, така и е достатъчно. Когато е гладна прави "мууу", а когато не казва нищо, това е защото вътре е пълна с трева.
Краката и стигат до земята. Кравата има много добре развито обоняние и затова се усеща мириса и отдалече. И затова въздуха на село е толкова чист.

----
източник - клубовете на дир.бг