Дни на креативността в София

От 22 до 24 юни т.г. София ще бъде домакин на първите Дни на креативността - проект, посветен на креативността като личностно умение, което човек развива и използва във всяка дейност от своя живот. Специален гост на тридневния форум е Анди Грийн - международен лектор в областта на креативния маркетинг и пъблик рилейшънс. Организатор на събитието е Apeiron Academy.

По време на участието в Дни на креативността Анди Грийн ще използва „Най-малкия пресофис" за своите медийни срещи и интервюта. Уникалният подвижен пресцентър ще бъде поместен в малкия модел автомобил „Спарк" на Шевролет, оборудван с необходимата техника и ресурси.

Анди Грийн ще сложи начало на Дните на креативността с тур на тема „Чрез креативност към атрактивност: Как да използваме креативността?" Инициативата включва гостуване и изнасяне на кратки беседи в езикови училища, бизнес организации и държавна администрация.

В следващите два дни форумът предвижда специални събития, предназначени за различни професионални групи - Майсторски клас „Креативност и комуникации" за специалисти в сферата на маркетинг, реклама, ПР, корпоративни комуникации, Бизнес закуска „Креативността в полза на успешния лидер" за оргазниационни мениджъри и Арена на креативността - най-мащабното събитие в програмата.

За първи път в България Анди Грийн ще изнесе лекции, посветени на темата, която изследва от години - иновативния потенциал на личността. Той е автор на книги за креативността и комуникациите, сред които „Креативността в пъблик рилейшънс", „Ефективни лични комуникационни умения", „Да пребориш глупостта", „Подемът: твоята роля за промяната". Създател е на Flexible Thinking Forum, обединяващ специалисти в сферата на креативността от цял свят с цел решаване на различни комуникационни проблеми.