Канадец замени кламер за къща

Канадецът Кайл Макдоналд успя да замени обикновен канцеларски кламер за къща. На 12 юли 2005-а студентът обявил червен кламер за замяна на своя блог. Една година и 14 замени по-късно Макдоналд е щастлив собственик на фермерска къща в градчето Киплинг, Съскечуан.

 Първо Кайл успял да трампи кламера за необикновен химикал във формата на рибка. Рибката сменил за странна дръжка за врата. Дръжката сменил за походна печка, а печката за електрогенератор. Електрогенераторът бил заменен за рекламнен светещ кег за бира, а кегът за скиджет. Скиджетът сменил собственика си срещу почивка, а картата за почивка била трампена срещу старичък камион. Камионът заминал да служи в музикално студио, а студиото дало в замяна договор за запис. Договорът бил сменен срещу едногодишен наем на апартамент във Финикс САЩ. Срещу наема, американец предложил една сутрин с рок легендата Алис Купър. Фен на Купър предложил срещу срещата уникална кристална топка с логото на метал легендите KISS. Холивудския режисьор Антъни Корбин, се оказал страстен колекционер на кристалните топки. Корбин нямал тотно тази топка в колекцията си и предложил платена роля в най-новия си филм Donna on Demand. И така на 7-и юли 2006-а градчето Киплинг предложило на Кайл фермерската къща срещу ролята. Всичките замени са описани на www.oneredpaperclip.blogspot.com

Кметството на Киплинг се опитва по-този начин да привлече туристи. Вече е задействан план за издигане на най-големия кламер в света. Освен това има идея същия този кламер да влезе в градския герб, съобщават местните вестници.

Макдоналд ще получи двуетажна къща построена през 1920-а година. Ще му трябва обаче, малко ремонт, съобщават от кметството.

Кайл Макдоналд дължи успеха си най-вече на личната си обаятелност. Всички, които се навили на трампите, са се срещнали лично с Кайл по време на пътуванията му из САЩ и Канада. Не са за подценяване и познанията му за интернет и набиращите главоломна полулярност блогове. Именно блогът на Кайл го прави известен и му осигурява поява по американските и канадски телевизии и радиа. В момента бившият собственик на червен кламер обмисля автобиографичен сценарий, който най-вероятно ще бъде купен и филмиран от голяма филмова компания.