Коректност и добавен рекламен софтуер - може!

Покрай опасността от наводнение тук и пълната липса на време от служебни и лични ангажименти, напоследък позарязах търсенето и ъпдейтването на разните софтуерни продукти, които ползвам. В къщи обаче се наложи да си кача Daemon Tools (емулация на CD/DVD устройства) - и какво да видя! Хората вече 4-та версия направили, имат и за 64 битови платформи, и най-полезното и новото - добавки на трети страни към основния продукт (3rd Party Addons for V4-Series).

На препратката на сайта им ми направи впечатление, че изрично предурпеждават за наличието на рекламен софтуер, който идва с добавките (които между другото не са необходими за нормалната работа с основният пакет). Въпросният рекламен софтуер може след инсталиране да се премахне. И други неща казват, ето:

In order to support author of this Addon tool we would kindly ask you to install and test SaveNow advertising module (which can be later removed anyway!) that deliver a limited number of behaviorally targeted and contextually relevant coupons, ads and comparative shopping results directly to consumers desktops -- without compromising the privacy, security or smooth functioning of peoples computers

Author DOES NEED your support in order to continue his hard work on newer versions of his software!

http://www.daemon-tools.cc

Браво! Ето с такъв подход вече може да се замисля за оставянето на въпросния рекламен софтуер!

Марио Асенов