Дискусия за родители " Агресията при децата във възрастта 3-7 години"

На 16 януари от 14.30ч. ви каним на среща-дискусия за родители на тема: "Агресията при децата във възрастта 3-7 години". Елате, за да научите колко много могат да направят родителите, за да помогнат на детето да се справя с агресивните си импулси и да се научи да контролира крайностите в своето поведение.

Сдружение “Естествено” и Психо-социален институт за семейството организират дискусия за родители на тема: „Агресията при децата във възрастта 3-7 години”.
 

Детската агресивност обикновено буди много страхове в родителите и учителите. Именно защото днес всички сме свидетели на това как млади хора извършват безмилостни агресивни актове. Появяват се въпросите какво да се направи, за да не бъдат децата агресивни, как да се направи превенция на това поведение, възрастните могат ли да бъдат пример и как: чрез овладяване на нови и модерни начини за възпитание на децата или чрез използване по-скоро на традиционните възпитателни методи? Родителите могат да направят много, за да помогнат на детето да се справя с агресивните си импулси и да се научи да контролира крайностите в своето поведение. Причината да не го правят често е стагнацията на собствения им опит, издигането на един-единствен аспект от родителстването в догматична ценност, която се приема и препоръчва като е „най-доброто” решение на проблема и т.н.
 

Решението е доста по-близо до всеки от вас и то е свързано със съчетаването на разнообразни подходи към детето, добро партньорство между двамата родители и другите възрастни и зачитане на всички аспекти на детската личност.
Дискусията ще се проведе от водещи с дългогодишен опит в консултирането на деца и семейства, които съчетават в работата си различни съвременни подходи: арт-терапия, фамилна психотерапия, семейна педагогика и др. Родителите ще могат в спокойна атмосфера да споделят своите тревоги, въпроси и колебания, да чуят професионални насоки и да обменят опит с други родители.
 

Водещи:
Валентина Маринова, доктор по педагогика и Елена Кръстева, фамилен консултант
 

Дата: 16 януари 2013, сряда от 14.30 до 16.30 ч. (Срок за записване 15.01.2013).
 

Място: София, ул. „Цар Самуил” № 16
 

Такса за участие: 20 лв. Такса за двамата родители: 30 лв.
За записване и информация: elena.krasteva@estestveno.com и 0885121345 - Елена Кръстева