TV Tuner или как да превърнем ПЦто в Телевизор

Сигурно някой от вас ще се запитат: "За какво пък му  на този да си превръща компютъра в Телевизор?".

Отговора от моя страна: "Ами защото мога :)"

Извън кръга на шегата - телевизия си трябва каквото и да си говорим. Интернета си е интернет, но откакто той съществува ми се струва, че хората сме зле информирани. В интернет четем само това, което ни интересува, докато по телевизията зяпаме и новините, който не ни интересуват.

Това е моето мнение и затова, първото нещо, с което се сдобих след лап топа е ТВ Тунер. Ама то бяха едни премеждия едни чудеса.

И аз уж се занимавам с компютри и разбирам малко от тези неща - някой би ли ми отговорил - защо съм си взел ТВ тунер за PCMCIA слот, след като нямам такъв, а ExpressCard слот :)

Така де преди 3 дена си взех тунера за такъв слот - супер доволен, от това което бях прочел за него - беше супер покупка. Да ама като го пъхам в лаптопа не влиза и това. :)
Него го върнах.

Този път си взех правилният! Сложих го в слота и windowsa почна да мрънка че устройството било включено към USB1.1 - а както знаем за TV-то трябва голяма скорост. След ъпдейти на BIOSи и тем подобни истории нищо не се получи. Вече бях готов да преинсталирам, но по случайност се оказах в настройките на BIOSа. Там открих, че USB хъба е сложен да работи с USB1.1 а не с 2.0. Промених настройката и пореден рестарт. Този път всичко тръгна, да ама тунера беше скапан и качеството на картината беше кофти.

И него го върнах и го замених с един USB тунер на Pinnacle. Да видим сега как ще се представи той. Сега в момента инсталирам - като премине тестовете ще докладвам :)