Една реализирана идея

     Изглежда най-много творчество и лично отношение ние - учителите можем да проявим в преподаването по литература.  Особено когато текстът ни допада, какво ли не измисляме, за да запалим децата, да им помогнем да съпреживяват,  да достигнат свой прочит. Майсторим кукли, комикси, подготвяме драматизации, мюзикъли… В началото на учебната година група учители от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Силистра замислихме за Деня на детската книга да излезем от класните стаи, да организираме форум, на който учениците да споделят свои интерпретации на художествени текстове.  

    Получи се! Форумът, озаглавен „Литературни пътеки“,  доби плът и кръв . Изявиха се над 150 деца (I-VII клас ) от област Силистра с 30 драматизации в направление „Страниците оживяват“, 20 мултимедийни представяния в направление  „Виртуално пътешествие“ и стотина произведения в направление „Галерия“ . 

   Спорен момент в избистрянето на идеята бе дали представянията да имат конкурсно начало. Решихме, че класирането винаги е добър  стимул за учениците. Без всякакъв първоаприлски привкус  - > ВСИЧКИ представители на бизнеса, към които се обърнахме, ни подкрепиха финансово за наградния фонд.

    Публикувам албумче с картички, изработени от петокласници върху поредицата текстовете в учебника по литературата за пети клас. Тези чудесни изделия,  оформени в красива кутия получиха една от специалните награди. Специална награда грабнаха и моите търкулчета с клипчето „Сапунени мехури“:).