Просветното министерство разтоварва раниците на учениците

Информацията е от dnes.bg

 Децата от 1 до 4 клас ще имат по два комплекта учебници от есента .
 
Министерството на образованието ще облекчи товара в раниците на най-малките български ученици, обяви във Варна заместник-просветният министър Милена Дамянова.
Идеята е на възпитаниците на училищата от 1 до 4 клас да бъдат осигурени по два комплекта учебници. Единият от тях да стои в домовете на децата, а другият – в училище.
По този начин няма да има нужда малките ученици ежедневно да товарят чантите с учебници и помагала, а само с тетрадки, химикали, гумички и моливчета.
В момента министерството умува как да поразтовари и раниците на по-големите. Предложението е да се въведе ежеседмичен учителски график за всеки предмет, за да могат преподавателите предварително да информират учениците какво точно да носят за следващите часове.

Мисля, че не е необходимо децата да имат вкъщи всички учебници. По основните предмети-да, но знаете ли колко дървета ще паднат в жертва на това решение. По- скоро ми харесва идеята за електронен вариант, но пък ще изникнат мнения, че някои ученици нямат компютри. Между другото, който не иска да учи, няма да се възползва нито от единия, нито от другия вариант.

Иначе едва ли някой от нас ще оспори мнението, че наистина раниците трябва да бъдат олекотени. Вие, колеги, на какво мнение сте?