От днес дишам успешно без Успех :)))

Бързо ме поздравете! Днес беше последният ми ден с " любимия" на учителската гилдия проект Успех. Успешно децата се представиха на последното представяне, успешно им благодарих и успешно се разделихме. Пак имах изненада- едно дете отсъства. Но... този пък не се наложи да влизам в неговата роля. Захитрях! Измислих такава пиеса, че ако се наложи някой да отсъства на самото представление, героят му тутакси отпада, без това да е фатално за смисъла на пиесата. След първата голяяяяяяяма изненада вече си имам ей такава обица на ухото. 
Един съвет от мен! Който волно или неволно от следващата учебна година се нагърби с това образователно недоразумение/ за мен е такова,/ да вземе под внимание следните неща:
1. Да не допуска в групата си случайни деца, събрани през куп за грош. Децата трябва да са сериозни и да са се записали по желание, ако искате да се върши работа и да не си трошите нервите.
2. Ориентирайте се към секции, студия или клубове/ както щете ги наречете/, само да не са театрални, защото да не бъдете изненадани като мен в случай, че на представление не ви дойдат двама- трима. Ще ви се наложи вие да се маймуните.
3. Не приемайте да участвате в какъвто и да било проект, ако самите вие не го искате. Това че някой ви е предложил, не ви задължава да приемете.
4. Не вадете пари от джоба си за нещо, което друг своевременно трябва да ви осигури. 
Днес получих анкетни листи за всеки участник и по- скоро за неговите родители. И не мога да разбера какво ги интересува горестоящите кой родител на колко е години, с какво образование е, дали е с малцинствен произход или не и др. такива? Не мога и не мога!
За мен защо няма анкетен лист като съм пряк участник? Не е ли важно как съм изнесла на гърба си от февруари до май нещо, което беше форсирано с мръсна газ? Как материалите идват пост фактум и са ми непотребни? Донесе ли  ми това някакво удовлетворение или ми висеше като камък на шията? Защо искам или НЕ искам да продължа? 

Е, свърших си работата, но от следващата година я подарявам без угризения. Моят Успех е, че днес приключих с Успех! Точно този не ми е нужен.