Има ли птичи грип ?

Напоследък ме обзема съмнение в съществуването на тази болест, наричана "птичи грип". Може би цялата истерия е дирижирана с цел някоя корпорация да си продаде "ваксините", а друга - запасите от говеждо месо... защо мисля така ли ?

1. Предварително беше ясно, че вируса ЩЕ мутира и то така че да стане опасен за хората. Браво на професионалистите предсказващи характера на бъдеща мутация !

2. Ваксината се появи във фантастично кратки срокове, и то в страна, която е далече от района на разпространение. Забележете : постоянна ваксина против обикновения грип още няма (всички действат за един сезон, тъй като обвивката на вируса се променя и антителата не могат да го разпознават).

3. Непрекъснато повтаряне в медиите, въпреки липсата на събития за отразяване. Например : няма заразени птици, но всяка вечер някой кмет обяснява как ще избият птиците и колко е опасно да се разхождаме около езерата, показват защитни облекла и прочие.

4. Липсата на заразяемост. Знаете колко високо заразен е обикновеният грип. Защо досега не са се заразили поне 100 000 души от птичи грип ? (да, имаше хора нарочени за жертви на болестта, но те се броят на пръсти). При липса на специфични симптоми за птичи грип, никой не може да ме убеди, че докторите ще поставят диагнозата преди да са се заразили стотици хора.

5. Няма тестове за наличие на болестта. Защо микро-биологичните лаборатории не могат да открият/потвърдят наличието на щама ? След като е известен, защо трябва пробите да се изпращат еди-къде-си в чужбина, за да се разбере ? Нашите микро-биолози да не са слепи ?!

6. Поразителна прилика с болестта описана в книга от 1994 година - "Денят на възраждането" (ако правилно си спомням заглавието - авторът е японец). Там се говори за болест със същото име, същото разпространение и също с липса на специфични симптоми.

7. Няма подготовка на населението. Тоест, няма инструкции какво да се прави, ако се появят заразени ХОРА. И болестта се предава от човек на човек. Логично е да се раздадат индивидуални маски, включително на пътуващите в градския транспорт, да започне масова ваксинация, готовност да се затварят училищата и прочие. Такова нещо няма. Тоест - не ни подготвят за пандемия, а ни плашат с птици...

Всички тези неща ме карат да се съмнявам в "птичия грип". Може би някаква зараза по птиците има. Но тя не е това, за което я представят.