Моето мнение

Мога да кажа какво лично мен много ме дразни - факта, че най- голямата общност не се интересува от обществото като цяло, от неговото мнение, от нищо друго, освен от строго професионалната си насоченост. Дразнят ме също неща като дълбокомисленото изказване "Убий простака с мълчание", което напоследък окупира страниците. Кой, бе хора, е тоя простак? След като някой не ме приема, или не приема Наско - ами добре. Аз никого не съм нарекла простак, обаче, и смятам да се защитя аргументирано, защото мога, и никак не мисля, че някой може да ме обвинява в каквото му хрумне без да ми оставя възможността да се защитя.
Сто пъти съм казала, че аз присъствам тук, защото желая да обменям мисли с хора. Чета и се интересувам от поезия, литература, както и от качествени и добре направени учебни материали за 4- ти клас. Когато обаче срещна некачествени, некоректни и неточни материали, смятам, че имам правото и задължението да ги поставя на обсъждане, да посоча какво според мен е грешно, и да поставя своята отрицателна оценка. Когато и Ако някой не хареса мои стихове, есе или въобще нещо, ще бъда благодарна ако се аргументира като хората и постави своята отрицателна оценка, преди да ме е нарекъл простачка. Но ако някой оценява публикация само заради името на автора и – поне сложете обозначение да се знае : оценяваме автора! Или пък – не оценяваме автора, защото отрицателната оценка изисква аргументация, изисква да застанем с име (ник, въобще нещо). Или – трети вариант – не оценяваме автора, защото не ни харесва материалът , не е полезен за нас, не си е на място, занимава околните с неща, които те не смятат за важни...
Идея нямам защо Куин Блъндър е решила, че я мразя. Може да реши каквото сметне за удачно, разбира се, но би било коректно наистина да се направи опит да се коригира мнението, съставено в блога, с жив контакт. След като такъв опит никога не е правен, аз лично приемам, че нещата в този вариант на липса на контакт удовлетворяват и двете страни. Но пък да ми определяте какво ще ме радва или пък не – тъпо е. Да коментирате, че аз съм от хората, които откровено мразят учителите – още по- тъпо е. Аз обичам и уважавам мислещите, кадърни и работещи със сърце учители. Знам много добре, че във всяко съсловие има и хора, които не са за там. Всички го знаем. Какъв е проблема да го кажем? Защо тия хора да не стават все по- малко? Защо собствената им съобщност да не им помогне да станат по- квалифицирани, по- точни, по- коректни? Защита ли е покровителството над тях? Разбира се, че всеки прави грешки. Но ако детето допусне грешка, го коригираме и му намаляваме оценката. Ако госпожата допусне грешка, ще и напишем +66 и тя ще е щастлива и доволна от свършената работа. Ами няма да стане така. Ако не съм аз, ще е някой друг, но обществото няма да търпи това до безкрай. Подобщност която и да е, е част от обществото като цяло. Да се изолира и затваря не мисля че ще я спаси от коректив.
Последно – ако Ген не беше пуснал публикация в подобщност Начално образование, врясъкът на главна нямаше да е в този размер. В случая над 1000 учителки са на мнение, че аз мразя съсловието като цяло и Поли в частност. Ген, как предлагате да се оправи ситуацията?  И какво ви накара да подтикнете подобщността да погледне малко какво се случва и наоколо – освен вътре в кръгчето? Значи вие също оценявате факта, че те се затварят?